Трамп визначився, чи братиме участь у виборах-2024
Категорія
Світ
Дата публікації

Трамп визначився, чи братиме участь у виборах-2024

Трамп визначився, чи братиме участь у виборах-2024
Джерело:  online.ua

Американський 45-й президент Дональд Трамп, завершення каденції якого супроводжувалося суперечками, розслідуваннями та скандалами, підтвердив, що визначився з участю у подальших виборах 2024 року.

Джерело: Newsweek

За словами політика та бізнесмена, він однозначно знає відповідь на це питання. Утім, під час спілкування з медіа він відмовився розкривати свою позицію з цього приводу.

Експрезидент звернув увагу на неприпустимість розголосу, оскільки це нібито вплине на фінансування кампанії.

“Я знаю відповідь, але я поки не можу розкрити її, бо це може вплинути на фінансування кампанії та інші речі. Але я абсолютно точно знаю свою відповідь”, - пояснив він.

Схоже, що станом на 2021 рік Трамп все ж таки передбачає участь у нових президентських перегонах - якщо відповідь на питання про це негативна, то яким чином її розголос вплине на кампанію, якої не буде.

Раніше він неодноразово припускав, що може брати участь у майбутніх виборах, однак не розкривав подробиць.

Трамп і штурм Капітолію

Кульмінацією президентської кар’єри Трампа став напад обуреного натовпу на Капітолійський пагорб у Вашингтоні, де розташована будівля Сенату й Палати представників. Цей інцидент став надзвичайно резонансним у світі, оскільки подібна в США траплялося лише на початку 19-го сторіччя, коли локацію зайняли британські війська під час війни.

Штурм Капітолію почався паралельно з мітингом прихильників Трампа, в якому брав участь він сам. Цей мітинг дав старт заворушенням у Вашингтоні — мітингувальники зламали загороджувальні бар’єри і увірвалися в будівлю Капітолію, щоб зупинити підрахунок голосів, в результаті засідання було зірвано.

Після зачистки Капітолію Конгрес повернувся до верифікації голосів вибірників і оголосив офіційні результати виборів в США, переможцем яких став Джо Байден. Сам Трамп миттєво став аутсайдером в політиці, оскільки підбурювання натовпу не оцінили ані демократи, ані республіканці.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?