Тренер збірної України може стати найкращим коучем року за версією ФІФА
Категорія
Спорт
Дата публікації

Тренер збірної України може стати найкращим коучем року за версією ФІФА

Тренер збірної України може стати найкращим коучем року за версією ФІФА
Джерело:  online.ua

Міжнародна федерація футболу нарешті назвала прізвища трьох номінантів на звання найкращого тренера жіночих команд у рамках премії The Best FIFA Football Awards 2021. Варто звернути увагу на те, що наставника жіночої збірної України з футболу Луїс Кортес потрапив до фінального списку з трьох претендентів та отримав шанс поборотися за цей престижний титул.

Джерело: сайт ФІФА

Луїс Кортес може стати найкращим тренером року за версією ФІФА

Окрім того, наголошується, що за нагороду The Best також будуть боротися тренер лондонського Челсі Емма Хейз і Саріна Вігман, яка раніше працювала з жіночою збірною Нідерландів, а зараз очолює збірну Англії.

Згідно з останніми даними, переможця голосування оголосять уже 17 січня під час церемонії The Best FIFA Football Awards.

Що відомо про здобутки Луїса Кортеса

В 2021 році 35-річний іспанський тренер Луїс Кортес, коли очолював Барселону, зміг привести команду до "золотого требла", вигравши чемпіонат та Кубок Іспанії, а також жіночу Лігу чемпіонів.

Після цього вражаючого тріумфу УЄФА назвала іспанця найкращим тренером жіночих команд у сезоні-2020/2021. Ба більше, у 2021 році він отримав нагороду "Найкращий тренер" в Іспанії.

Луїс Кортес (фото - uaf.ua)

Два місяці тому Луїс Кортес неочікувано для всіх очолив тренерський місток жіночої збірної України.

Луїс Кортес став наступником Наталії Зінченко, яка протягом трьох років очолювала національну команду. Під керівництвом іспанського фахівця "синьо-жовті" провели вже два офіційні поєдинки у відборі чемпіонату світу-2023. У першій зустрічі збірна прикро втратила перемогу над Шотландією (1:1), а вже у наступній грі поступилась Угорщині (4:2), - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?