Це не повторення Бухареста. США дали обіцянку Україні щодо саміту НАТО
Категорія
Політика
Дата публікації

Це не повторення Бухареста. США дали обіцянку Україні щодо саміту НАТО

Це не повторення Бухареста. США дали обіцянку Україні щодо саміту НАТО
Джерело:  online.ua

За словами представників команди президента США Джо Байдена, майбутній саміт НАТО у Вільнюсі буде історичним, адже під час нього Штати підтвердять своє лідерство і взаємодію з Європою та НАТО. Окрім того, офіційний Вашингтон обіцяє, що ця зустріч членів Альянсу не буде повторенням Бухареста безпосередньо для України.

Джерело: online.ua

Яким буде саміт НАТО у Вільнюсі

Це, безумовно, буде історичний саміт у дуже важливий момент історії, – виступила з коментарем з цього привожу старша директорка з Європи Ради національної безпеки при Білому домі Аманда Слоут.

За її словами, під час саміту відбудеться довгоочікуване та детальне обговорення найважливіших питань – від зміцнення східного флангу НАТО, закінчуючи модернізацією сил і засобів стримування й оборони НАТО.

Представниця адміністрації Байдена також зазначила, що країни-члени блоку продемонструють незмінну єдність, рішучість у підтримці України.

Чого Україні очікувати від саміту НАТО

Білий дім підтверджує, що наразі триває узгодження останніх кроків щодо того, який вигляд матиме фінальне комюніке.

Як повідомляє Аманда Слоут, після завершення події Джо Байден має намір виступити у Вільнюсі з великою промовою про важливість підтримки України та захисту демократичних цінностей в усьому світі.

Амбасадорка США при НАТО Джуліан Сміт також додала, що офіційний Вашингтон оголосить про пакет підтримки, як з точки зору довгострокової практичної допомоги, так і в інших питаннях.

За її словами, мовиться про військову модернізацію та оперативну сумісність. Також перейдуть і до політичних питань, а саме відкриття Ради Україна – НАТО, а також розгляд майбутнього членства в Альянсі.

У комюніке ми будемо говорити про прагнення України до членства, і це те, над чим продовжують працювати союзники по НАТО. Але це не повторення Бухареста, це буде мати інший вигляд, ніж те, що ми говорили у 2008 році... Ми не збираємось у Вільнюсі лише для того, щоб повторити Бухарест. Ми визнаємо нинішні обставини й той факт, що Росія веде війну на українській території, і я думаю, що це буде відображенням відданості Альянсу довгостроковій стабільності й безпеці України – наголосила Джуліан Сміт.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?