Це помилка — команда Зеленського розкритикувала рішення НАТО
Категорія
Політика
Дата публікації

Це помилка — команда Зеленського розкритикувала рішення НАТО

Це помилка — команда Зеленського розкритикувала рішення НАТО
Джерело:  online.ua

Член команди українського лідера Володимира Зеленського та очільник МЗС Дмитро Кулеба звернув увагу міжнародної спільноти на те, що саміт лідерів країн НАТО відбудеться у Брюсселі вже 14 червня без участі України. Дипломат жорстко розкритикував це рішення - він не приховує, що вважає крок блоку помилкою.

Джерело: "ТСН"

Кулеба засудив проведення саміту НАТО без України

Український дипломат наголосив, що вважає неправильним політичним рішенням не запросити Україну на саміт НАТО на тлі російської агресії.

Дмитро Кулеба звернув увагу на те, що Північноатлантичний альянс дуже багато разів повторював, що "чекає на Україну", однак чомусь не запросив її на саміт.

За словами глави МЗС, це викликає обурення, оскільки ні для кого не секрет, що ще місяць тому РФ брязкала зброєю на кордоні з нашою країною.

Окрім того, досі десятки тисяч військ і техніки розташовані вздовж нашого кордону і на Чорному морі.

"Проігнорувати цей факт і не дати можливість Україні поговорити із союзником – я вважаю помилковим політичним рішенням. Але в політиці трапляються помилки. Ми будемо працювати з партнерами, щоб їх не повторювати", - підкреслив Дмитро Кулеба.

Український дипломат звернув увагу на те, що що від 2008 року члени Альянсу не зробили нічого суттєвого з метою надання Україні обіцяного ПДЧ.

Очільник МЗС також нагадав, що Україна багато зробила для отримання ПДЧ. Дмитро Кулеба водночас не заперечує, що офіційний Київ постійно отримував допомогу від блоку в інших сфера.

Що потрібно знати про саміт НАТО 14 червня

Під час наступного саміту, який відбудеться у Брюсселі, члени Альянсу мають намір ухвалити рішення щодо порядку денного НАТО-2030 для вирішення викликів сьогодення та майбутнього. Політики будуть обговорювати:

  • агресивну поведінку РФ;

  • загрозу тероризму;

  • атаки хакерів;

  • нові та руйнівні технології;

  • вплив зміни клімату на безпеку;

  • посилення ролі КНР.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?