Це серйозно. Білий дім заявив про ухвалення рішення щодо членства України в НАТО
Категорія
Політика
Дата публікації

Це серйозно. Білий дім заявив про ухвалення рішення щодо членства України в НАТО

Це серйозно. Білий дім заявив про ухвалення рішення щодо членства України в НАТО
Джерело:  online.ua

За словами помічника президента США з питань національної безпеки Джейка Саллівана, питання про членство України в НАТО вирішене і не підлягає обговоренню.

Джерело:  CBS

США підтвердили, що майбутнє України — в НАТО

Салліван нагадав про те, що липневий саміт в НАТО у Вільнюсі гарантував Україні, що вона матиме необхідну підтримку стільки часу, скільки це буде потрібно.

І нарешті, так, ми сказали в НАТО дуже просто: майбутнє України – в НАТО. Це серйозно. Це не підлягає обговоренню. Це те, щодо чого 31 член НАТО взяв зобов’язання, – наголосив представник команди Джо Байден.

Окрім того, Джейк Салліван звернув увагу на те, що українським воїнам, попри всі складнощі, вдається просуватися вперед та знекровлювати армію РФ.

Міжнародна спільнота також не відпочиває: вона робить усе можливе для посилення санкційного тиску на країну-агресорку, послаблюючи її оборонно-промислову базу.

За словами представника Білого дому, продовження війни дуже дорого обійдеться Володимиру Путіну.

Стефанішина прокоментувала рішення НАТО щодо України

Віцепрем’єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина офіційно підтвердила, що українська влада уже провела перші консультації щодо формування адаптованої Річної національної програми (РНП), яка у декларації Вільнюського саміту НАТО стала так званим замінником ПДЧ для України.

На полях саміту президент і я провели кілька двосторонніх зустрічей, де проговорювали це питання. І власне, домовились, що насамперед будемо концентруватись на блоках, які стосуються взаємосумісності та невійськової підтримки України, – зазначила політикиня.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?