Це вражає. Директор ЦРУ вперше відреагував на заколот Пригожина
Категорія
Політика
Дата публікації

Це вражає. Директор ЦРУ вперше відреагував на заколот Пригожина

Це вражає. Директор ЦРУ вперше відреагував на заколот Пригожина
Джерело:  online.ua

На думку очільника Центрального розвідувального управління США Вільяма Бернса, збройний заколот у РФ, який влаштував власник Групи "Вагнер" Євген Пригожин та його бойовики, продемонстрував руйнівний вплив на Росію війни проти України.

Джерело:  Reuters

Шеф ЦРУ прокоментував заколот Пригожина у Росії

Вражає те, що Пригожин передував своїм діям нищівним звинуваченням Кремля у брехливому обґрунтуванні вторгнення в Україну і ведення війни російським військовим керівництвом, – заявив шеф ЦРУ, виступаючи з лекцією в британському Фонді Дітчлі в англійському Оксфордширі.

Не можна також не згадати про те, що Вільям Бернс раніше був послом США у Росії, тому чудово знає про внутрішню ситуацію у країні-агресорці.

Вплив цих слів і дій буде відчуватися ще деякий час – яскраве нагадування про руйнівний вплив війни Путіна на його власне суспільство і його власний режим, – наголосив глава ЦРУ.

Окрім того, зазначається, що Вільям Бернс назвав заколот "збройним викликом російській державі", однак також додав, що це "внутрішня справа Росії, у якій офіційний Вашингтон не бере і не брав жодної участі.

Буданов пояснив, чому Пригожин не дійшов до Москви

Як вважає глава ГУР МО Кирило Буданов, ватажка "вагнерівців" Євгена Пригожина переконали припинити збройний заколот, проманіпулювавши його своєрідним "патріотизмом".

Мені неприємно це визнавати, але Євген Пригожин є патріотом Росії. Лукашенко та інші особи змогли його переконати, що своїми діями він розірве Росію. Могла б виникнути аналогічна ситуація, як у нас в 2014 році, коли Янукович кричав, що він "легітимний, — зазначив глава ГУР.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?