Церемонія закриття Олімпіади в Токіо: коли і де дивитися
Категорія
Спорт
Дата публікації

Церемонія закриття Олімпіади в Токіо: коли і де дивитися

Церемонія закриття Олімпіади в Токіо: коли і де дивитися
Джерело:  online.ua

У столиці Японії, Токіо, в неділю, 8 серпня, на Національному стадіоні відбудеться урочиста церемонія закриття літніх Олімпійських ігор 2020. 

Джерело: Національний олімпійський комітет України

Рівно о 14:00 за київським часом у прямому етері церемонію закриття Олімпійських ігор покаже канал UA: Перший.

Варто зазначити, що заключна в історії цих Олімпійських ігор церемонія має назву "Світи, які нас об'єднують". Організатори дійства пояснюють, що ця назва  "відображає олімпійський дух і висловлює ідею про те, що кожен з нас - це вже цілий світ".

Після процедури спускання олімпійського прапора його урочисто пронесуть перед центральною трибуною. У чаші погасять легендарний олімпійський вогонь, і прозвучить грандіозний артилерійський феєрверк.

Додамо, що як і церемонія відкриття Ігор, закриття пройде у закритому режимі без переповнених трибун. На них будуть присутні лише представники Міжнародного і національних олімпійських комітетів, а також офіційні особи чисельність яких наближена до тисячі.

На цьогорічній Олімпіаді, яка почалася 23 липня, виступило 11 тисяч спортсменів з 206 країн протягом 17 днів розігрували 339 комплектів нагород в 41 виді спорту.

Зазначається, що державний прапор України на церемонії закриття Олімпійських Ігор доручили нести володарці двох олімпійських нагород у веслуванні на байдарках і каное Людмилі Лузан.

Окрім того, наступна літня Олімпіада пройде в 2024 році у столиці Франції в Парижі, а Зимові Ігри-2022 прийме країна-сусідка Японії - Китай. Ігри пройдуть у Пекіні.

Україна на Олімпіаді в Токіо

У складі збірної України цьогоріч було – 157 спортсменів, які виступили у 25 видах спорту. Це найменша кількість атлетів на літній Олімпійських іграх за часи незалежної України.

Загалом українські спортсмени здобули 19 медалей: 1 золота, 6 срібних, 12 бронзових.

Якщо порівнювати із попередніми літніми Іграми, то медалей стало більше, однак золотих стало менше. Лише одну нагороду найвищого ґатунку завоював діючий народний депутат України Жан Беленюк.

У підсумку Україна зайняла тільки 44 місце у неофіційному медальному заліку. Це найнижча позиція за усю історію участі нашої країни у Олімпійських іграх.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?