ТСК назвала головну причину Іловайської трагедії
Категорія
Україна
Дата публікації

ТСК назвала головну причину Іловайської трагедії

ТСК назвала головну причину Іловайської трагедії
Джерело:  online.ua

Тимчасова слідча комісія українського парламенту озвучила висновок, що Іловайська трагедія підштовхнула нашу країну до Мінських домовленостей, а призвела до неї неналежна організація оборони країни. З такою заявою виступила заступниця голови парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки, голова ТСК Мар'яна Безугла.

Джерело: "Укрінформ"

ТСК розповіла про причини Іловайської трагедії

"ТСК вважає, що основними причинами, які призвели до Іловайської трагедії, є неналежна організація оборони країни як системи політичних, економічних, соціальних, військових, інформаційних, правових, організаційних та інших заходів щодо захисту держави в умовах збройної агресії. ТСК встановила, що Іловайська трагедія мала не лише важкі військові, але й не менш важкі політичні наслідки для країни. Вона стала фоном зустрічі президентів України та Російської Федерації, що відбулася 26 серпня 2014 року в Мінську, і в значній мірі визначила підписання 5 вересня 2014 року Мінських домовленостей, які неоднозначно сприймаються як мешканцями тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей, так і мешканцями всієї України", - заявила очільниця ТСК.

За її словами, Іловайська трагедія також спонукала до ухвалення 16 вересня того ж року не менш спірного закону України "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей".

Окрім того, політикиня назвала чинники, які, на переконання представників ТСК, значною мірою спровокували події під Іловайськом.

  • невведення воєнного стану, що призвело до дезорганізації управління військовими діями;

  • помилкові кадрові рішення і дії політично-військового керівництва;

  • невжиття політичним і військовим керівництвом вичерпних заходів щодо деблокування Іловайського угруповання та організації коридору для виведення українських військ з оточення, результатом яких стала втрата сотень людських житті.

Читайте також:

  • Екскомандувач військами США в Європі оцінив скупчення сил РФ біля України

  • РФ несподівано почала перекидати своїх десантників на кордон Білорусі з Польщею

  • Мігранти прорвались з Білорусі в Польщу

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?