Цьогоріч українці залишаться без херсонських кавунів
Категорія
Економіка
Дата публікації

Цьогоріч українці залишаться без херсонських кавунів

Цьогоріч українці залишаться без херсонських кавунів
Джерело:  online.ua

Через замінування полів Херсонщини українці не зможуть купувати херсонські кавуни цього року. Де вирощуватимуть фрукти та овочі цьогоріч.

Джерело: Дмитро Соломчук у Новини.LIVE

Де вирощуватимуть кавуни цього року

Дмитро Соломчук, представник Комітету з питань аграрної та земельної політики, заявив, що через мінування полів на Херсонщині не відбудеться посівна кампанія.

Проте він додав, що українці все рівно зможуть купити українські кавуни.
Їх вирощуватимуть, каже Соломчук, в Одеській та Кіровоградській області.

У Херсонській області, на жаль, більшість територій заміновані, поля побиті снарядами, потрібен час для розмінування. Але цибуля, кавуни та дині буде сіяти Одеський регіон, частина Кіровоградської області, — розповів Соломчук.

Також він поділився, що такі овочі, як червоний буряк, морква та картопля вирощуватимуть у центральних та західних регіонах України.

Він зазначив, що цього року багато малих господарств збільшують свої площі саме під овочі, щоб не допустити дефіциту, та, як наслідок імпорту, адже він підвищує ціну, яка зараз і так є високою, наприклад, на цибулю.

Чи почалася посівна 2023 року

17 березня Мінагрополітики повідомили, що в Україні вже розпочалася посівна кампанія. Зазначається, що аграрії ведуть польові роботи вже у 10 регіонах.

Це друга посівна з початку повномасштабного вторгнення.

Повідомляється, що з початку цієї посівної усі категорії господарств загалом посіяли 82,7 тис га зернових та зернобобових культур, з яких:

  • 26 тис га – ярої пшениці,

  • 44,2 тис га – ярого ячменю,

  • 12 тис. га – гороху,

  • 0, 5 тис. га – вівса.

Найбільше зернових та зернобобових культур посіяли аграрії Одещини – 34,3 тис. га.

Українські аграрії наразі користуються програмою кредитування від держави.

 Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?