ЦВК офіційно визнала результати довиборів у Раду на Прикарпатті
Категорія
Політика
Дата публікації

ЦВК офіційно визнала результати довиборів у Раду на Прикарпатті

ЦВК офіційно визнала результати довиборів у Раду на Прикарпатті
Джерело:  online.ua

Представники Центральної виборчої комісії визнали вибори на окрузі 87 на Прикарпатті такого, що офіційно відбулися. Рішення ухвалили у понеділок, 5 квітня.

Джерело: ЦВК

За оприлюдненими даними, результати виборів визнали попри всі наявні проблеми та інциденти. Відомо про принаймні 17 кримінальних проваджень, відкритих у поліції за повідомленнями про порушення.

“Дуже непрості вибори відбулися. Є багато сигналів про порушення, серед яких серйозне занепокоєння викликають встановлені факти зникнення виборчих бюлетенів”, - цитує пресслужба відомства голову комісії Олега Діденка.

Він звернувся до правоохоронних органів із закликом про проведення повноцінного та неупередженого розслідування, яке дозволить притягнути усіх порушників до відповідальності.

“Своєю чергою ЦВК буде детально опрацьовувати усі матеріали від ОВК та в межах своїх повноважень встановлюватиме результати виборів з урахуванням судових рішень, що набудуть законної сили”, - наголосив посадовець.

Що відомо про довибори на Івано-Франківщині

Процес вирахування всіх голосів затягнувся на кілька днів, оскільки представники комісії зареєстрували порушення та кілька джерел даних, які між собою не збігалися.

Наприклад, одна з виборчих дільниць нарахувала 299 голосів на користь кандидата Олександра Шевченка, хоча пакування документів чітку вказувало — його підтримали 402 виборці.

Додатково на 5 виборчих дільницях результати голосування не визнали дійсними.

Офіційно переможцем довиборів став кандидат від партії “Слуга народу” - відомий атлет Василь Вірастюк. Утім, його опонент Шевченко вже звернувся з позовами до суду, оскільки бачить ймовірність порушень на голосуванні.

За офіційними даними Вірастюка підтримали понад 15 тисяч громадян, це приблизно 31% від загальної кількості віиборців.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?