Туреччина запланувала зустріч щодо миру в Україні — Bloomberg
Категорія
Політика
Дата публікації

Туреччина запланувала зустріч щодо миру в Україні — Bloomberg

Туреччина
Джерело:  Bloomberg

Влада Туреччини ініціювала проведення у Стамбулі великої міжнародної зустрічі з обговорення миру в Україні.

Туреччина запланувала зустріч щодо миру в Україні

Подія попередньо запланована на кінець цього місяця у Стамбулі. За даними агентства, на зустрічі обговорюватимуться "шляхи досягнення довгострокового світу в Україні". Також на порядку денному планується обговорити мирний план президента України Володимира Зеленського та наміри Києва провести у 2023 році глобальну зустріч для обговорення цієї ініціативи.

Очікується, що у зустрічі візьме участь обмежена кількість офіційних осіб, зокрема представники США. Білий дім ще не визначився, хто саме від них братиме участь.

Росія на зустріч не запрошена та раніше засудила попередні зустрічі нелегітимними. Також невідомо, чи направлять свого представника влада Китаю.

Що відомо про плани Туреччини поновити зернову угоду

За інформацією журналістів турецького видання, зараз офіційна Анкара працює над власними пропозиціями щодо поновлення "зернової угоди".

На думку Туреччини, припинення "зернової угоди" може спричинити глобальні проблеми, оскільки зерно у світі вже подорожчало на 15%.

Зазначається, що технічні переговори між Москвою та Києвом щодо активації коридору можуть відбутися у Стамбулі, - наголошують автори матеріалу.

Україна та Росія під час відкриття "зернового коридору" не підписували прямої угоди. Україна уклала договір з Туреччиною та ООН, Москва зробила те саме.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?