Туреччина готує нові переговори щодо відновлення зернової угоди
Категорія
Політика
Дата публікації

Туреччина готує нові переговори щодо відновлення зернової угоди

Туреччина готує нові переговори щодо відновлення зернової угоди
Джерело:  online.ua

Влада Туреччини вже опрацьовує нові пропозиції щодо відновлення "зернової угоди". Відповідні переговори можуть пройти в Стамбулі. 

Джерело:  Sabah

Що відомо про плани Туреччини відновити зернову угоду  

За інформацією журналістів турецького видання, наразі офіційна Анкара працює над власними пропозиціями щодо відновлення "зернової угоди".

На думку Туреччини, припинення "зернової угоди" може спричинити глобальні проблеми, оскільки зерно у світі вже здорожчало на 15%.

Зазначається, що технічні переговори між Москвою та Києвом щодо активації коридору можуть відбутися в Стамбулі, - підкреслюють автори матеріалу.

Україна та Росія під час відкриття "зернового коридору" не підписували прямої угоди. Україна уклала договір з Туреччиною та ООН, Москва зробила те ж саме.

Росія готує відновлення зернової угоди спільно з Катаром та Туреччиною 

Росія, Туреччина і Катар готують нову тристоронню зернову угоду для постачання російського зерна до бідних країн, зокрема до Африки.

 Пропонується постачати російське зерно до бідних країн, переважно в Африці. Туреччина виступить як організатор, Катар як спонсор постачань.

Глава МЗС Туреччини Хакан Фідан просить Росію відновити при цьому колишню зернову угоду, щоби зерно постачалося і з України. Анкара також пропонує діяти під егідою ООН.

За інформацією Bild, нова угода може бути укладена вже цими вихідними в Будапешті. Для цього туди вже вилетів голова Татарстану Рустам Мініханов. Туди ж прибуде і Реджеп Таїп Ердоган.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?