У Байдена планують ухвалити рекордний з часів Другої світової оборонний бюджет
Категорія
Світ
Дата публікації

У Байдена планують ухвалити рекордний з часів Другої світової оборонний бюджет

У Байдена планують ухвалити рекордний з часів Другої світової оборонний бюджет
Джерело:  online.ua

Представники адміністрації президента США Джо Байдена вже передали до Конгресу США проект оборонного бюджету країни на наступний рік у рекордному розмірі 886 млрд доларів.

Джерело:  Reuters

Білий дім вимагає від Конгресу ухвалити рекордний оборонний бюджет 

Зазначається, що відповідно до проекту, Пентагон має отримати 842 млрд доларів, тоді як залишок у розмірі 44 млрд пропонується витратити на фінансування програм із обороною, фінансування діяльності ФБР, Міненергетики та інших відомств.

Загальна сума видатків на оборону на 2024 рік, яку Білий дім просить схвалити Конгрес, на 28 мільярдів доларів перевищує минулорічні 858 мільярдів доларів.

При цьому у проекті вперше пропонується придбання ракет та боєприпасів за багаторічними контрактами, які зазвичай укладають для літаків і кораблів.

Журналісти видання пов'язують це із ймовірною підготовкою до протистояння із Китаєм.

У проекті також пропонуються механізми прискорення закупівлі Пентагоном винищувачів п’ятого покоління F-35, які стануть основою могутності США у повітрі протягом найближчих років.

Передбачається модернізація ядерної "тріади" США, суднобудування і розвиток космічного потенціалу.

Також проєкт може похвалитися історично великим бюджетом на дослідження для Пентагону – 145 мільярдів доларів, призначених для розробки нових видів зброї, як-то гіперзвукові ракети, які запускаються у верхні шари атмосфери і можуть оминати навіть найсучасніші радарні системи.

Скільки може отримати Україна 

У проекті Пентагону сума допомоги Україні залишається на рівні 300 млн доларів.

Це у відомстві пояснили постійною зміною потреб Києва на полі бою; в разі необхідності додаткового фінансування може бути підготовлений ще один додатковий запит.

З моменту повномасштабного вторгнення Росії США надали Україні допомогу на суму близько 30 мільярдів доларів. Бюджет Білого дому, оприлюднений минулого тижня, передбачає 6 мільярдів доларів від Пентагону та Державного департаменту для України та інших європейських союзників.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?