У Байдена висунули нову вимогу Путіну по Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

У Байдена висунули нову вимогу Путіну по Донбасу

У Байдена висунули нову вимогу Путіну по Донбасу
Джерело:  online.ua

Команда американського лідера Джо Байдена вимагає від очільника Кремля Володимира Путіна припинити блокувати стандартне продовження на 4 місяці мандату Спостережної місії ОБСЄ на російських пунктах пропуску "Гуково" та "Донецьк" і не обмежувати моніторингову спроможність місії. З такою заявою виступила тимчасово повірена у справах США при ОБСЄ Кортні Острієн.

Джерело: "Укрінформ"

США закликають РФ не обмежувати мандат дії місії ОБСЄ

"Зараз Росія робить ще один крок, який, у разі втілення, матиме негативний вплив на місцях: Москва з незрозумілих причин виступає проти стандартного чотиримісячного продовження мандату Спостережної місії на російських пунктах пропуску в Гуково та Донецьку. Натомість вона хоче обмежити продовження на два місяці", - наголосила представниця США.

На її переконання, двомісячне продовження принесе прикордонній спостережній місії додаткові адміністративні труднощі, тим самим ще більше зменшуючи здатність ОБСЄ контролювати кордон

"Ми маємо знову запитати Росію: що ви прагнете приховати? Як член цієї Постійної ради та підписант усіх трьох Мінських домовленостей, Росія взяла офіційні зобов'язання сприяти мирному врегулюванню конфлікту на сході України... Ми закликаємо Росію переглянути свою пропозицію щодо скорочення наполовину мандату спостережної місії. Ми не вбачаємо жодної вигоди для безпеки та взаємної довіри в такому підході. Нам потрібна співпраця та прозорість, а не односторонність та завуальовані загрози", - зазначила Кортні Острієн.

Як стверджує американська дипломатка, наразі міжнародні гравці намагаються зменшити напругу навколо останньої провокації команди Путіна – перекидання РФ військ до кордону з Україною – Кремль зважився на цей новий зухвалий крок, який підриває мирне врегулювання на Донбасі.

Представниця США звернула увагу на те, що ця місія є вкрай важливим інструментом зміцнення довіри, який "надає державам-учасницям додаткове розуміння ситуації на місцях на сході України".

 Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?