У Бельгії описали рідкісне зараження одразу двома штамами коронавірусу
Категорія
Світ
Дата публікації

У Бельгії описали рідкісне зараження одразу двома штамами коронавірусу

У Бельгії описали рідкісне зараження одразу двома штамами коронавірусу
Джерело:  online.ua

Бельгійські медичні фахівці констатували виявлення кілька місяців тому рідкісного випадку зараження людини одразу двома штамами коронавірусу -”Альфа” та “Бета”.

Джерело: Bloomberg

За оприлюдненими подробицями, йдеться про смертельний випадок коронавірусу, який уразив жінку третього віку. Спочатку особу у віці 90 років після встановленого діагнозу оцінили як таку, якій не загрожує погіршення.

Зокрема, лікарі констатували нормальний рівень насичення крові киснем. Утім, пізніше ситуація почала стрімко погіршуватися, а вже на п’ятий день пацієнтка померла.

Згідно з результатами аутопсії, жінку вразили одночасно два різні варіанти коронавірусу.

Фахівчиня Енн Ванкірберген звернула увагу, що вже на початку весни обидва штами курсували по європейських країнах, тож зараження згаданої пацієнтки двома варіаціями від різних носіїв не може бути чимось неймовірним.

Водночас безліч деталей поки що залишаються невідомими для лікарів. Наприклад, як саме спільний коронавірусний удар вплинув на розвиток хвороби й подальшу стрімку смерть. Наразі у медичній практиці існують вкрай мало подібних інцидентів, коли два різні штами підтверджують в однієї людини.

Найнебезпечніші штами коронавірусу

Згадані варіанти “Альфа” та “Бета” виявили вже багато місяців тому майже по всьому світу. Наразі, станом на липень 2021 року, світом шириться новий штам “Дельта”, який вперше виявили на території Індії.

Цей варіант ще небезпечніший через швидкість зараження, яка перевищує попередників (які своєю чергою у півтора рази заразніші за “оригінал”).

Головна наукова співробітниця Всесвітньої організації охорони здоров’я Сумія Свамінатан офіційно повідомила, що штам коронавірусу Дельта може стати домінантним у світі, оскільки він передається з підвищеною швидкістю в порівнянні з попередніми мутаціями.

“Добрі новини в тому, що більшість вакцин, які сьогодні використовуються у світі, здаються ефективними щонайменше в запобіганні тяжкого перебігу захворювання”, — резюмувала Свамінатан.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?