У Бєлгородській області ліквідовано керівника Оперативного угруповання Бєлгород — ГУР
Категорія
Україна
Дата публікації

У Бєлгородській області ліквідовано керівника Оперативного угруповання Бєлгород — ГУР

У Бєлгородській області ліквідовано керівника Оперативного угруповання Бєлгород — ГУР
Джерело:  online.ua

За інформацією представників Головного управління розвідки Міноборони України, у ніч на 5 червня у прикордонному населенному пункті на території Бєлгородської області загинув керівник оперативного угруповання "Бєлгород", 52-річний полковник армії РФ Андрій Стесєв.

Джерело: Facebook ГУР

Що відомо про ліквідацію полковника армії РФ 

Згідно з оперативною інформацією, в ніч з 04 на 05 червня в населеному пункті Нова Таволжанка вбито полковника гвардії Стесєва Андрія Васильовича — старшого оперативного угруповання "Бєлгород". Раніше він обіймав посаду командира 104-го десантно-штурмового полку Повітрянодесантних військ Російської Федерації, - йдеться у повідомленні ГУР.

За інформацією ГУР, загиблий полковник був приписаний до військової частини 07264 ВС РФ, що базується в Пскові (Псковська область РФ).

Що кажуть в Легіоні Свобода Росії та РДК

Представники повстанського руху Легіон "Свобода Росії" підтвердили що ліквідація полковника Стесєва результат їхніх дій у населенному пунктів Нова Таволжанка.

Хочемо повідомити, що спільною групою Легіону "Свобода Росії" та РДК було вбито полковника Стесева Андрія Васильовича, старшого оперативного угруповання Бєлгорода. Він загинув у стрілецькому бою, як офіцер зі зброєю в руках, але треба визнати, що ці руки по лікоть у крові. Він та його підлеглі за його наказом систематично тероризували населення Бєлгородської області, порушували їхні права та свободи. Раніше Стесєв убивав мирних жителів у Чечні, Югославії, Абхазії та на території України, - йдеться у повідомленні бійців Легіону Свобода Росії.

Влада РФ підтвердила втрату контролю над населеним пунктом Нова Таволжанка 

Губернатор Бєлгородської області В'ячеслав Гладков повідомив про втрату контролю над населеним пунктом Нова Таволжанка у Бєлгородській області.

На сьогодні ми поки туди увійти не можемо. Знаю, що близько 100 осіб перебувало, за доповіддю голови округу, але обстріли останніх двох днів нам не дозволяють уточнити інформацію. Сподіваюся, як тільки ситуація зміниться, ми зможемо повернутися до того, щоб переконати людей покинути населений пункт, - цитує Гладкова російське видання "Дождь".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?