У Британії ефектно знесли ТЕЦ під час футбольного матчу
Категорія
Світ
Дата публікації

У Британії ефектно знесли ТЕЦ під час футбольного матчу

У Британії ефектно знесли ТЕЦ під час футбольного матчу
Джерело:  online.ua

У Великій Британії футбольний матч перервали для видовищного знесення градирень вугільної Теплоелектроцентралі Rugeley - ця подія також прикувала увагу людей, що були присутні навколо.

Джерело: Daily Mail

Згідно з уточненням журналістів, процес знесення величезних споруд зафільмували з кількох ракурсів, для цього навіть організували різні трансляції.

Водночас інтернетом власні записи поширили безпосередні очевидці серед звичайних людей. Зокрема, вони знімали підрив градирень на тлі футбольного матчу на полі у тому самому районі. Гру з цієї причини ненадовго поставили на паузу.

Для Стаффордширу градирні були своєрідною історичною спадщиною. Ці споруди у 117 метрів заввишки звели ще у 1950-х роках. Вони стали найпомітнішими об’єктами у межах району.

Упродовж останніх десятиріч саме ця ТЕЦ приносила електрику у мільйони домівок та була оцінена як один з символів регіональної вугільної промисловості. Офіційно роботу об’єкту припинили 2016 року.

Представники Engie планували знесення та вирішили організувати трансляції видовища, щоб якомога більше людей мали змогу побачити це, однак водночас не створювали натовп.

Передбачається, що на місці знесеної ТЕС побудують житлові квартали.

Вугільна промисловість Великої Британії

Станом на 2021 рік офіційний Лондон став одним з головних рушіїв щодо припинення видобутку корисних копалин у наявних масштабах. Упродовж кількох останніх років британська влада разом з бізнесом переводила спрямованість паливної галузі з вугільного напрямку.

Історичними моментами стали закриття вугільних шахт, які були надзвичайно потужним активом королівства ще з XIX сторіччя.

У середині травня 2021 року представники Британії на саміті “Великої сімки” виступили з пропозицією до колег у форматі якомога швидше позбутися вугільних електростанцій та знайти інше рішення для забезпечення внутрішніх енергетичних потреб.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?