У Британії консерватори планують обговорити відставку прем’єрки Ліз Трасс
Категорія
Політика
Дата публікації

У Британії консерватори планують обговорити відставку прем’єрки Ліз Трасс

У Британії консерватори планують обговорити відставку прем’єрки Ліз Трасс
Джерело:  online.ua

У Великій Британії група високопоставлених консерваторів збирається організувати зустріч, щоб обговорити відставку чинної прем'єр-міністерки Ліз Трасс. Багато урядовців незадоволені її програмою скорочення податків, через яку обвалився фунт стерлінгів.

Джерело: The Guardian

У Британії обговорять відставку Ліз Трасс

Старші консерватори цього тижня проведуть переговори щодо «рятувальної місії», яка передбачає швидке усунення Ліз Трасс з поста лідера.

Група високопоставлених членів парламенту збереться в понеділок, щоб обговорити майбутнє прем'єр-міністра.

Дехто хоче, щоб вона пішла у відставку протягом декількох днів, а інші кажуть, що зараз вона «на посаді, але не контролює». Деякі погрожують публічно закликати Трасс піти у відставку після зриву її програми скорочення податків.

Під час дій, спрямованих на підтримку прем’єр-міністра, її союзники з кабінету сьогодні ввечері попередили депутатів, що вони прискорять вибори та гарантують, що торі «закінчать як партію», якщо вони скинуть другого лідера лише за кілька місяців.

Вона зараз у залі очікування і знає про це. Зараз це питання часу, чи візьме вона участь у процесі і піде певною мірою на своїх умовах, чи спробує чинити опір і буде витіснена, - заявив один із неназваних екс-міністрів у коментарі виданню.

Також видання наголошує, що на зустріч щодо відставки Трасс запросили від 15 до 20 екс-міністрів та інших високопоставлених членів парламенту. Головними ініціаторами заходу є прихильники Ріші Сунака - суперника Трасс у боротьбі за посаду прем'єра.

За словами неназваного члена парламенту, серед представників влади Британії "є і ті, хто вважає, що прем'єр може вижити, якщо протримається до кінця наступного тижня", коли стартує відкриття ринків.

Рішення її колег по партії було ухвалено на тлі ініціативи Трасс звільнити міністра фінансів Квасі Квартенга через радикальну податкову реформу, яка обрушила фунт стерлінгів. При цьому підтримка прем’єра вже слабшає серед міністрів.

 Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?