У Британії пройшли навчання понад 30 тисяч українських військових
Категорія
Світ
Дата публікації

У Британії пройшли навчання понад 30 тисяч українських військових

Міноборони Британії
ЗСУ

У Великій Британії підготували 32 тисячі українських військових. Остання група вже відправилася на фронт.

Українські бійці пройшли навчання у Британії

Як повідомили в Міноборони, Велика Британія допомогла підготувати 32 тисячі українських військових для їхньої поточної боротьби за свободу.

Остання група солдатів покинула Британію, щоб повернутися на передову вчасно до Різдва.

Що відомо про допомогу Британії Україні

Велика Британія надає Україні значну військову допомогу від початку повномасштабного вторгнення Росії. В рамках цієї допомоги українські військові отримали від британців танки Challenger 2, далекобійні ракети Storm Shadow, реактивні системи залпового вогню М270 та інші види озброєнь.

До того ж Британія щорічно виділяє Україні військову допомогу у розмірі 2,3 мільярда фунтів стерлінгів з того часу, як Росія розпочала своє повномасштабне вторгнення, і очікується, що вона зрівняється з цією сумою у 2024 році.

Також ми писали, що, згідно з інформацією видання The Times, Великобританія передала Україні ракети Martlet, призначені для боротьби з дронами-камікадзе "Шахед".

Окрім того, Британія спільно з Норвегією створили "морську коаліцію" для допомоги Україні. Країни відправлять 2 кораблі для знешкодження мін.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?