У Британії розмістять винищувачі США, здатні нести ядерну зброю
Категорія
Світ
Дата публікації

У Британії розмістять винищувачі США, здатні нести ядерну зброю

У Британії розмістять винищувачі США, здатні нести ядерну зброю
Джерело:  online.ua

Нові винищувачі Сполучених Штатів Америки F-35, що здатні нести ядерну зброю, базуватимуться у Великій Британії вже цього року.

Джерело: The Telegraph

У Британії розмістять винищувачі США

За інформацією британського видання, дві ескадрильї F-35A вже розгорнуті й незабаром прибудуть на орендовану США авіабазу Королівських ВПС Лейкенгіт в Англії.

Як зазначається, це малопомітні літаки, які призначені для здійснення тактичних ядерних бомбардувань, а також здатні проводити місії класу "повітря-повітря" і збирати розвідувальні дані.

Військові джерела наголошують, що перекидання 54 винищувачів F-35, які замінять F-15, що зараз знаходяться на авіабазі, – це "значний крок", адже F-15 також здатні нести ядерну зброю, але є менш досконалими.

Це новіший, більш потужний літак, який має більшу дальність польоту і скритність, що має вирішальне значення, якщо ви збираєтеся використовувати їх для точного скидання ядерних бомб, - говориться в повідомленні.

У Міністерстві оборони та у відомстві прем'єр-міністра відмовилися коментувати, чи були або чи будуть розміщені американські ядерні боєголовки у Великій Британії.

США перекидають в Європу носії ядерних бомб F-35: що відбувається

Як вдалося дізнатися редакції видання, згадані реактивні літаки використовуються для проведення тактичних ядерних бомбардувань.

Окрім того, наголошується, що вони здатні виконувати місії повітря-повітря та збирати розвідувальні дані.

До слова, в офіційних документах були згадки про те, що ядерна зброя США може повернутися на територію Великої Британії.

Конгрес США отримав бюджетний запит військово-повітряних сил на 50 мільйонів доларів (39,6 мільйона фунтів стерлінгів) для будівництва «гуртожитку для поручителів» на американській авіабазі. Термін «гарантія» використовується у військовій мові США для позначення ядерної зброї.

Згідно з даними аналітиків, в гуртожитку може розміститися більша кількість військовослужбовців, якщо ядерна зброя буде розгорнута з метою підтримки 6000 представників персоналу, які зараз працюють на базі.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?