У Британії спалахнув скандал через вечірки напередодні похорону принца Філіпа
Категорія
Світ
Дата публікації

У Британії спалахнув скандал через вечірки напередодні похорону принца Філіпа

У Британії спалахнув скандал через вечірки напередодні похорону принца Філіпа
Джерело:  online.ua

Британським журналістам вдалося дізнатися, що адміністративний персонал Даунінг-стріт організував дві внутрішні вечірки напередодні похорону чоловіка королеви Єлизавети II - принца Філіпа. Що важливо розуміти, тоді ковідні правила забороняли збиратися компаніями всередині приміщень.

Джерело: The Telegraph

У Британії обговорюють скандальні вечірки 

Вказано, що святкування відбулися увечері 16 квітня 2021 року - вони продовжувалися до ранкових годин наступного дня.

Одна з них була прощальною вечіркою для тодішнього комунікаційного директора Джеймса Слека, який йшов з посади. Друге зібрання, теж в урядовій будівлі, було пов’язане нібито з одним із особистих фотографів Джонсона. За інформацією The Telegraph, потім обидві вечірки об’єдналися у саду і тривали до ночі. Слек вже вибачився за емоції, які це зараз викликає у громадськості, та визнав, що така подія "не мала б відбутися тоді, коли відбувалася, - йдеться в повідомленні.

Що важливо розуміти, станом на 16 квітня чинні в Британії коронавірусні правила забороняли зустрічі всередині приміщень, окрім як з людьми із власного домогосподарства та "бульбашки", а зустрічі надворі були дозволені групами до шести людей і за участю не більше як двох домогосподарств.

Бабільше, з 9 до 17 квітня у країні тривав національний траур у зв’язку зі смертю принца Філіпа, герцога Единбурзького і чоловіка королеви Єлизавети II.

Принц Філіп (фото — flickr.com)

За словами журналістів, британського ліда Бориса Джонсона на жодній з цих двох вечірок не було, про нові подробиціі додали звинувачень на його адресу у тому, що в уряді не виконували тих правил, які встановлювали для власних громадян. Ба більше, деякі політики закликають прем’єра до відставки.

Похорон принца Філіпа

Принца Філіпа поховають згідно з його ж планом. Він побажав, щоб церемонія пройшла без будь-яких державних формальностей і публічної церемонії прощання на території Віндзорського замку. Відспівувати його будуть в каплиці Святого Георгія куди не буде доступу для публіці.

Дата похорону принца Філіпа поки невідома, але в Британії вже почалася до них підготовка.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?