У Британії створили найбільший у світі квадрокоптер — відео
Категорія
Технології
Дата публікації

У Британії створили найбільший у світі квадрокоптер — відео

квадрокоптер
Джерело:  BBC

Інженери Манчестерського університету створили найбільший у світі квадрокоптер і змусили його полетіти.

Як виглядає новий квадрокоптер

Манчестерський університет розповів, що квадрокоптер виготовлений із пінопласту, що має вигляд картону.

Довжина квадрокоптера - 6,4 м від кута до кута та важить 24,5 кг.

Дрон отримав назву Giant Foamboard Quadcopter (GFQ).

Чотири плеча дрона сформовані з ряду порожнистих коробчатих структур і можуть бути легко зняті для транспортування.

Перші моменти польоту є визначальним моментом для цих типів багатокоптерних дронів. Є багато сотень речей, які ви повинні зробити правильно, - каже пілот GFQ та викладач аерокосмічних систем в університеті Кіран Вуд.

Чому дрон виготовили з картону

ВВС пише, що використання матеріалів, схожих на картон, у виробництві дронів може здатися скоріше дитячою забавкою, ніж сучасною авіацією, проте картонні дрони — це серйозний бізнес.

В Україну вже були поставлені картонні безпілотники австралійської фірми SYPAQ. У березні компанія заявила, що сотні безпілотних літальних апаратів відправляються в країну щомісяця.

Серед їхніх переваг — безпілотники можуть бути легко зібрані солдатами в полі, а їхня картонна конструкція робить їх менш помітними для радарів.

Незважаючи на те, що безпілотники призначені для транспортування корисних навантажень, таких як запаси крові, деякі з них були модифіковані в польових умовах для транспортування боєприпасів і брали участь в атаках.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?