У Британії виявили десятки випадків тромбозів після вакцинації AstraZeneca
Категорія
Світ
Дата публікації

У Британії виявили десятки випадків тромбозів після вакцинації AstraZeneca

У Британії виявили десятки випадків тромбозів після вакцинації AstraZeneca
Джерело:  online.ua

Агентство з регулювання лікарських засобів і медичних виробів Великої Британії офіційно заявило, що зафіксувало вже 30 випадків тромбозів у пацієнтів після щеплень вакциною AstraZeneca проти коронавірусу.

Джерело: звіт  Medicines and Healthcare Products Regulatory Agency UK

Про що йдеться у звіті

В цьому документі, який датований 1 квітням, описуються реакції британців на вакцини Pfizer/BioNTech і AstraZeneca.

Так, зазначається, що до 24 березня включно агентство отримало 22 повідомлення про тромбоз венозного синуса головного мозку і 8 повідомлень про інші тромбози з низьким рівнем тромбоцитів із загального числа 18,1 мільйона доз вакцини AstraZeneca.

Варто звернути увагу на те, що подібні повідомлення про вакцину проти коронавірусу Pfizer не надходили.

Який висновок агентства Британії

"Переваги вакцин проти коронавірусу як і раніше переважують будь-які ризики, і вам слід продовжувати отримувати вакцину, коли вам запропонують", - йдеться в офіційному звіті британського агентства з регулювання лікарських засобів і медичних виробів.

Що важливо розуміти, сама кармацевтична компанія AstraZeneca не знайшла доказів утворення тромбів в результаті застосування власної вакцини.

Що з цього приводу говорить ВООЗ

Керівництво Всесвітньої організації охорони здоров'я офіційно повідомила про відсутність задокументованих смертей в результаті щеплень вакциною AstraZeneca. Окрім того, фахівці ВООЗ не знайшли жодного зв’язку між препаратом і утворенням тромбів.

Як на це реагує ЄС

Європейське агентство з лікарських засобів також не підтвердило зв'язок випадків тромбозу з вакцинацією від COVID-19 вакциною AstraZeneca (Covishield).

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?