У Британії знайшли метеорит-ровесник Землі
Категорія
Технології
Дата публікації

У Британії знайшли метеорит-ровесник Землі

У Британії знайшли метеорит-ровесник Землі
Джерело:  online.ua

У Великій Британії випадково знайдений камінь виявився надзвичайно стародавнім метеоритом, вік якого можна порівняти із загальним періодом існування Землі як планети.

Джерело: EAARO

За оприлюдненими даними, вік “каменю” оцінили принаймні в 4,6 мільярда років. Передбачається, що вивчення цієї несподіваної знахідки допоможе розкрити певні моменти в процесі зародження життя на нашій планеті.

Наразі експерти вже розпочали вивчення метеориту. Вони також сподіваються доповнити відповідними даними про формування Сонячної системи в цілому.

Вони оцінили, що метеорит прилетів на нашу планету з-за меж марсіанської орбіти. Це орієнтовно говорить про те, що його структура та склад можуть виявитися незвичними.

Мікроскопіст Шон Фаулер уточнив, що крихка й пориста структура каменю говорить перш за все на його існування ще до виникнення планет Сонячної системи. Упродовж років планети змінювалися, а сам метеорит залишався таким, яким і був від початку - цим пояснюється його несхожість на інші аналогічні знахідки.

Така знахідка стала першою для всього континенту за період у 30 років. Водночас метеорит сам за своєю класифікацією також рідкісний - він належить до кам’яністих.

Передбачається, що цей почорнілий космічний об’єкт пройде безліч аналізів. Серед них:

  • електронна мікроскопія;

  • вібраційна спектроскопія;

  • рентгенівська дифракція.

Завдяки таким методам дослідження науковці спробують розкрити фізичну структуру породи, а також з’ясувати, з чого саме вона складається. Це дозволить відкрити фахівцям очі на певні непомічені від початку деталі.

Зазначається, що частку саме цього метеориту зафіксували на території Великої Британії ще 28 лютого 2021 року. Процес падіння об’єкту Winchcombe зареєстрували місцеві камери. Науковцям пощастило знайти його в майже неушкодженому стані.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?