У британській розвідці заявили про нездатність армії РФ успішно діяти в районі острова Зміїний
Категорія
Україна
Дата публікації

У британській розвідці заявили про нездатність армії РФ успішно діяти в районі острова Зміїний

Острів Зміїний
Джерело:  online.ua

За інформацією розвідки Міноборони Великої Британії, злочинна армія РФ втратила можливість вільно діяти у Чорному морі в районі острова Зміїний. 

Що відомо про втрату армією контролю над районом біля острова Зміїний

У британській розвідці зазначають, що скоріш за все 5 грудня 2023 року винищувач окупаційної російської армії Су-24М був уражений ракетою українських ППО у північно-західній частині Чорного моря поблизу острова Зміїний.

В Міноборони Британії підкреслюють, що з літа цього року злочинна російська авіація виконує небезпечні ударні місії з екіпажем біля острова.

Таким чином, як зазначають британські розвідники, армія РФ прагне продемонструвати, що може вільно діяти у Чорному морі.

Імовірно, що екіпаж із двох осіб було втрачено: місцеперебування і операційні умови зробили б успішну російську пошуково-рятувальну місію надзвичайно складною. Обидві сторони досі зазнають регулярних втрат бойової авіації. Загалом, протиповітряна оборона продовжує серйозно обмежувати ефективність операцій тактичної авіації, - зазначається у зведенні британської розвідки.

Що відомо про успішні атаки ЗСУ по кораблях Чорноморського флоту

За словами речника ВМС ЗСУ Дмитра Плетенчука, пошкоджений українськими військовими у листопаді цього року російський корабель "Аскольд" ймовірно відправлять на ремонт.

Плетенчук зазначив, що ворог зараз опікується питанням виживання свого флоту.

Російські окупанти вже втратили 15 одиниць знищиненими і 12 пошкодженими. Навіть враховуючи їх загальну кількість в Чорному морі це досить серйозний показник, - зазначає речник ВМС ЗСУ.

Він також зазначив, що після запуску Україною власного зернового коридору Чорним морем вдалось вивезти на експорт 7,5 мільйон тонн зерна.

І мова йде про більше ніж 200 суден, які ним скористалися. Тому звісно РФ з цього приводу нервує, їм це дуже не подобається, бо в них, по перше, забрали інструмент впливу, а, по друге, звісно це таке геополітичне приниження, до якого вони не звикли, - підкреслив Плетенчук.

Він зазначив, що наразі російські окупанти проводять повне переосмислення речей. Злочинці армії РФ передислокували, розосередили.

Тобто вони намагаються зберегти свій флот. Вони періодично дислокуються вже не тільки в Новоросійську, а в Туапсе. І всерйоз розглядають можливість дислокації свої кораблів в окупованій частині Грузії – Абхазії", - сказав Плетенчук. При цьому розповів, що в Новоросійську зараз базуються два нових кораблі класу "Каракурт", один з них побуваний на заводі "Залив" в Керчі, а другий – кілька днів тому зайшов Волгою в Азово- Чорноморський регіон  з Казані з міста Зеленодольск, де їх будують. "Загалом вони планували 5 одиниць в складі Чорноморського флоту і один з них вони перекули в акваторію і зараз в Новоросійську перебуває малий ракетний корабель "Туча", - пояснює Плетенчук.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?