У Чехії вигадали власний метод мотивувати держслужбовців до вакцинації
Категорія
Світ
Дата публікації

У Чехії вигадали власний метод мотивувати держслужбовців до вакцинації

У Чехії вигадали власний метод мотивувати держслужбовців до вакцинації
Джерело:  online.ua

У чеському уряді виступили з новою ініціативою, яка має на меті підвищити темпи вакцинації проти коронавірусу в країні, однак торкнеться ідея з мотивування людей лише держслужбовців.

Джерело: сайт уряду

За оприлюдненими даними, відповідне правило набуде чинності з 1 січня 2022 року. Використати згадані відпускні дні можна буде будь-коли упродовж всього наступного року.

В цілому кількість державних службовців у Чехії сягає 480 тисяч осіб, тож таким чином влада намагається мотивувати отримати щеплення тисячі громадян.

Одночасно з цим уряд під час засідання у п’ятницю, 30 липня, ухвалив рішення про дозвіл не використовувати маску для людей, які не можуть цього робити відповідно до стану здоров’я. Утім, такі особи мають це підтвердити через спеціальну довідку від лікаря.

На засіданні чеського уряду міністерство охорони здоров’я виступило зі змінами до постанови про обов’язкове використання масок у закритих приміщеннях. Норму скасували на рівні Вищого адміністративного суду цього тижня з приміткою “недостатнє обґрунтування доцільності”. Відомство доповнило це обґрунтування.

Станом на кінець липня вакциновані повністю майже 5 мільйонів громадян - це близько до половини всього населення країни.

Винагорода за вакцинацію

Чехія не перша країна у світі. де запропонували різні ініціативи для мотивування людей до щеплення. Нещодавно місцева влада американського Нью-Йорка анонсувала надання грошового бонусу таким особам.

За словами мера мегаполіса Білла де Блазіо, від цієї п’ятниці, 30 липня, міська влада платитиме 100 доларів США як бонус за першу дозу вакцини. Отримати його зможуть усі, хто відвідає центр вакцинації міста.

Пізніше вже сам президент США Джо Байден закликав місцеві органи самоврядування скористатися цією ідеєю. Кошти для цього можна залучити не з місцевих бюджетів, а федеральних фондів.

“Я знаю, що платити людям за вакцинацію може звучати несправедливо стосовно громадян, які вже зробили щеплення. Але ось у чому річ: якщо стимули допомагають нам подолати вірус, я вважаю, що ми повинні їх використовувати”, - додав політик.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?