У Чехії виробляють надувні HIMARS для ЗСУ. Як їх будуть використовувати
Категорія
Світ
Дата публікації

У Чехії виробляють надувні HIMARS для ЗСУ. Як їх будуть використовувати

У Чехії виробляють надувні HIMARS для ЗСУ. Як їх будуть використовувати
Джерело:  online.ua

Чеська компанія Inflactech, яка спеціалізується на виготовленні надувних макетів військової техніки, виготовлятиме фальшиві HIMARS для України. "Гумову зброю" можна використовувати як приманку на полі бою.

Джерело: Associated Press

Гумова зброя вводить в оману на полі бою

Inflactech виробляє понад 30 різних надувних військових макетів – від танків і бронемашин до літаків і гаубиць. Вони також почали робити хибні версії ракетних систем HIMARS.

Наразі потужність виробництва становить до 50 макетів на місяць.

Надувна техніка призначена для введення в оману ворожі сили: через камери, тепловізори й радари їх змушують повірити, що вони засікли важливу ціль, і використати власну дорогу зброю для знищення "приманки" вартістю орієнтовно 100 тисяч доларів.

У виробництві компанія використовує легкі матеріали, такі як штучний шовк, тому загальна вага, приміром, фальшивого танка становить до 100 кілограмів.

Для роботи з макетом потрібні чотири солдати, а для розгортання і надування "техніки" – 10 хвилин.

Надувні HIMARS для ЗСУ

Рішення про експорт надувних макетів має бути схвалений урядом Чехії. А те, куди саме вони продаються – в Inflactech не розповідають.

Я можу собі уявити, що, якщо ми хочемо підтримати країну-партнера, яка перебуває в скруті, то ми могли б послати їй надувні приманки. Або вона вже має їх, а якщо ні, то обов'язково отримає – сказав генеральний директор Войтех Фрессер, відповідаючи на питання, чи постачається продукція компанії в Україну.

Фрессер зазначив, що його бізнес зріс більш ніж на 30% минулого року.

Зростання продовжуватиметься, принаймні ще три-п'ять років, очікує гендиректор.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?