У червні ЄС дасть Україні статус кандидата – Стефанішина
Категорія
Політика
Дата публікації

У червні ЄС дасть Україні статус кандидата – Стефанішина

У червні ЄС дасть Україні статус кандидата – Стефанішина
Джерело:  online.ua

Віцепрем'єрки з питань євроінтеграції Ольга Стефанішина офіційно повідомила, що у червні 2022 року повина відбутися зустріч лідерів країн Європейського Союзу - під час неї Україні нададуть статус кандидата в члени ЄС.

Джерело: "24 Канал"

У червні Україна отримає статус кандидата на вступ у ЄС

За словами Стефанішиної, офіційний Брюссель вже обробиі частину документів, які передав Київ. Роботу команди Володимира Зеленського оцінили високо.

Наразі ЄС активно працює над опитувальником, який заповнила та передала Україна.

Ольга Стефанішина зазначила, що у Євросоюзі високо оцінили роботу української сторони з документами, які стосуються політичної складової, демократичних інституцій, прав людини та реформ, - йдеться в повідомленні.

Чиновниця також зазначила, що незабаром українська влада передасть до Брюсселю книгу нашої державності.

Офіційний Київ розраховує на отримання статусу кандидата в члени ЄС уже в червні.

Ми розраховуємо, що коли лідери ЄС знову зберуться в червні цього року, буде прийняте рішення про надання Україні статусу кандидата, – наголосила віцепрем'єрка.

За її словами, наразі продовжуються перемовини з різними країнами ЄС. Стефанішина звертає увагу на те, що зараз відбувається серйозний злам, тому ті країни, які скептично ставилися або ставляться до європейської перспективи України, змінять свою позицію.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?