У Чорному морі підірвався російський корабель "Павел Державин"
Категорія
Україна
Дата публікації

У Чорному морі підірвався російський корабель "Павел Державин"

Російський корабель "Павел Державин"

 Корабель Чорноморського флоту РФ “Павел Державин” підірвався у Чорному морі поблизу окупованого Севастополя.

Що сталося з російським кораблем "Павел Державин"

Згідно з даними українських журналістів, які посилаються на свої джерела в Криму, біля тимчасово окупованого Севастополя підірвався російський великий сторожовий корабель.

Інцидент стався вранці 12 жовтня.

Йдеться про відоме судно “Павел Державин”.

Поки не вдалося з’ясувати, що саме сталося і як корабель міг бути підірваний.

Враховуючи таке нехлюйство, яке дозволяють собі представники Чорноморського флоту РФ… то не там нараду проведуть, то не туди в море зайдуть. Можливо все, що завгодно. Ми уточнюємо обставини, – прокоментувала інцидент речниця Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк.

З коментарем з цього приводу також виступив спікер ВМС ЗСУ Дмитро Плетенчук.

Я не можу вам надати ніякої інформації щодо обставин цього інциденту, назвімо це так, але факт такий є, - повідомив він.

Варто звернути увагу на те, що першими про пошкодження “Павла Державина” почали писати кримські Телеграм-канали вранці 12 жовтня, однак тоді підтверджень цієї інформації не було.

Місцеві мешканці розповідали, що вони чули звуки вибухів.

За однією з версій, він підірвався на міні.

Що відомо про російський корабель "Павел Державин"

Цей патрульний корабель Чорноморського флоту РФ заклали ще 7 років тому на Зеленодольському ССЗ ім. О.М. Горького (заводський №163).

Подальше будівництво відбувалося на ССЗ Затока в Керчі.

Вперше його спустили на воду 21 лютого 2019 року.

27 листопада 2020 року в Новоросійську патрульний корабель “Павел Державин” прийняли до складу Чорноморського флоту Росії.

Під час повномасштабної війни в Україні в червні 2022 року корабель посилив своє озброєння встановленим на ЗПС зенітним ракетним комплексом Тор-М2КМ.

Варто звернути увагу на те, що у країни-агресорки таких корветів на воді лише чотири – “Василий Быков”, “Дмитрий Рогачов”, “Павел Державин” і “Сергей Котов”.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?