У Данії заявили про перебування спецкорабля РФ поблизу місця вибуху на Північному потоці
Категорія
Світ
Дата публікації

У Данії заявили про перебування спецкорабля РФ поблизу місця вибуху на Північному потоці

У Данії заявили про перебування спецкорабля РФ поблизу місця вибуху на Північному потоці
Джерело:  online.ua

Представники Збройних сил Данії підтвердили перебування спецкорабля РФ СС-750 поблизу із місцем вибухів на газогоні "Північний потік" за 4 дні до вибухів.

Джерело:  Information

Що відомо про російський спецкорабель поряд із місцем вибухів 

Зокрема, представники арміх Данії зазначили, що патрульний катер військово-морських сил країни зробив прийнамні 26 фотографій російського судна, який перебував у районі на схід від острова Борнхольм 22 вересня 2022 року.

Російське спецсудно призначене для проведення операцій під водою і має на борту мінісубмарину типу AS-26 Priz.

Раніше вже з'являлася інформація про те, що Міноборони Данії має 112 зображень російських суден у цьому районі. Але вперше оборонне відомство підтвердило, що це конкретне російське судно SS-750 з мінісубмариною на борту.

Водночас міністерство відмовляється надати доступ до фотографій російського спецсудна, оскільки знімки мають "розвідувальний характер" і "є частиною розвідувальної роботи".

Що відомо про інші російські кораблі поряд із місцем вибухів 

Німецьке видання T-Online і аналітик розвідки з відкритих джерел Олівер Александер писали, що спеціальне судно СС-750 було одним із шести російських військово-морських суден, які могли перебувати в цьому районі в дні, що передували вибуху трубопроводу.

Вони ґрунтували це, зокрема, на інформації з анонімних джерел і супутникових знімках, які засвідчили, що СС-750 залишив порт Калінінграда одночасно із суднами "Александр Фролов" і SB-123.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?