У "Дії" з'явилась послуга єМалятко щодо компенсації за "пакунок малюка"
Категорія
Економіка
Дата публікації

У "Дії" з'явилась послуга єМалятко щодо компенсації за "пакунок малюка"

У "Дії" з'явилась послуга єМалятко щодо компенсації за "пакунок малюка"
Джерело:  online.ua

У "Дії" з’явилась можливість оформити грошову компенсацію за «пакунок малюка» завбільшки з 6 300 грн у разі подання заяви в грудні 2021 року. Кошти можна витратити на покупки товарів для малечі як онлайн, так і  офлайн. 

Джерело: Мінцифри

Варто уточнити, що компенсацію мають можливість оформити лише ті батьки, які обрали гроші замість пакунка малюка в пологовому будинку або управлінні соцзахисту.

Список магазинів, де можна здійснювати покупки, розмістили на сайті Міністерства соціальної політики.  Він містить 6271 крамниць, заявку на грошову компенсацію за «пакунок малюка» можна буде оформити через сервіс єМалятко на порталі «Дія».

Тепер не потрібно йти в 11 установ, замовляти 37 документів та витрачати 30 годин на отримання послуги. Подати заяву можна одразу після народження малюка,

– коментували нововведення в Мінцифри

Як отримати кошти через єМалятко 

Для перерахування коштів особисто один із батьків повинен заповнити заявку онлайн. Після відкриття спецрахунку «Пакунок малюка», на нього і мають надійти гроші.

Після скасування «пакунків» у натуральному вигляді, та критики з боку ЮНІСЕФ рішення замінити його грошовим еквівалентом у 5 тисяч грн, на початку цього року уряд відновив попередній формат.

Що входить до “пакунку малюка”

До “пакунку малюка” входять одноразові підгузки для новонароджених, гіпоалергенні вологі серветки, пелюшки ситцева, фланелева, муслінова, шапочка, боді, повзунки, сорочечка, шкарпетки, слинявчик, термометр, коробка-колиска і ще декілька одиниць.

Хто може отримати “пакунок малюка”

Отримати одноразову допомогу “пакунок малюка”, в разі відсутності батька або матері, можуть усиновителі, патронатні вихователі, прийомні батьки, батьки-вихователі або опікуни новонародженої дитини. Крім того, “пакунок” можуть отримувати породіллі, які народили дитину поза межами медичного закладу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?