У Дизель шоу відповіли на звинувачення в расизмі і гомофобії
Категорія
Шоу-бізнес
Дата публікації

У Дизель шоу відповіли на звинувачення в расизмі і гомофобії

У Дизель шоу відповіли на звинувачення в расизмі і гомофобії
Джерело:  online.ua

У гумористичній студії "Дизель шоу" відповіли на звинувачення відомого українського блогера Віктора Вемуна, який розкритикував коміків за русофобні та гомофобні жарти. Стверджують, що висміювали в номері "Тарас-Папуас" тенденції світового кінематографа, а не темношкірих людей чи представників ЛГБТ-спільноти.

Джерело: пресслужба Дизель-шоу

Команда "Дизель шоу" стверджує, що не хотіла нікого образити, а звинувачення Вемуна назвала "неіснуючою дурницею". Художній керівник студії Єгор Круглов і шеф-редактор проєкту Олексій Бланар пояснили, чому зняли номер "Тарас-Папуас".

"Перше, нас обурила новина, що в музичному фільмі Попелюшка, нової екранізації від Sony і Amazon Prime, фея буде гендерно-нейтральної та невизначеної статі. Я тепер не знаю, як це пояснити своєму маленькому синові Максу. Друге, нас, творців і авторів, здивувала позиція Американської кіноакадемії Оскар, яка випустила низку квот. Представники Академії в процентному співвідношенні прописали, яка кількість представників етнічних груп, ЛГБТ та людей з фізичними особливостями і навіть, увага, жінок, має зніматися у фільмах! Ми не згодні, м'яко кажучи" , - пояснили свою позицію в "Дизель шоу".

Також коміки опублікували скріншоти з соцмереж із захопленими коментарями глядачів. Вони вважають, що українці правильно зрозуміли їх жарт про нові правила Оскара і "нетфліксовські заморочки".

В "Дизель шоу" також підкреслили, що вважають "неприпустимим сміятися над віросповіданням, свободою вибору, людське здоров'я. Керівництво студії запевняє, що виступає за рівноправність людей та однаково сильно любить всіх глядачів.

"Цим роликом ми точно не хотіли нікого образити, і це справжнісінький приклад сатири. Ми висміяли тенденції світового кіно, намагаючись захистити українську класику від популярних рішень", - підсумували в Дизель шоу.

Віктор Вемун вже відреагував на відповідь Дизель Шоу. Він назвав виправдання гумористів "сумними".

Скріншот - instagram.com/vazzzovsky

Вемуна також підтримали і інші зірки українського шоу-бізнесу:

  • "Ось так буває в нашій країні в 2021 році. У мене немає слів" - прокоментувала скандал солістка гурту KAZKA Алекснадра Зарицька;

  • "Я щиро вважаю, що телебачення не повинно пропагувати расизм в Україні, і темношкірі люди в Україні повинні відчувати себе спокійно", - написала Alyona Alyona;

  • "Просто немає слів. Підтримка", - підтримала блогера Джамала.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?