Український комік розкритикував “Дизель шоу” за расистський та гомофобний номер
Категорія
Шоу-бізнес
Дата публікації

Український комік розкритикував “Дизель шоу” за расистський та гомофобний номер

Український комік розкритикував “Дизель шоу” за расистський та гомофобний номер
Джерело:  online.ua

Відомий український блогер та переможець шоу “Розсміши коміка” Віктор Вемун озвучив звинувачення своїм колегам із “Дизель шоу” за їхній расистський та гомофобний номер. 

Джерело: Інстаграм-сторінка Віктора Вемуна

Комік Вемун розкритикував Дизель шоу за расистський номер

“У лютому цього року мені написала жінка з гумористичної програми “Дизель шоу” з пропозицією мені та моїй сестрі взяти участь у їхній концертній програмі. Я підозрював, що це може бути, тож попросив наперед скинути мені сценарій. Вона скинула, і перше, на що я звернув увагу, – номер мав назву “Тарас-папуас“, – розказав Вемун.

За його словами, у номері продюсер, сценарист і режисер хочуть зняти ремейк на повість Миколи Гоголя “Тарас Бульба”, проте їм бракує коштів. Спонсором цього "проєкту" у номері стає платформа “Нетфлікс”, яка вимагає, щоб виконавцем головної ролі був темношкірий актор.

Вемун звертає увагу на те, що всі жарти номеру будуються навколо стереотипів стосовно чорношкірих людей, а також висміюванні мультикультурності й толерантності "Нетфліксу"

До прикладу, такі:

  •  “Ми знімаємо чорно-біле кіно? А жанр – це чорна комедія чи порно?”;

  • “Дивіться, Тарас поранений у бою, його спалили на вогнищі, він трохи підгорів, але не помер”;

  • “Побачивши пропаленого козака, всі йому просто кланяються або встають на одне коліно і починають цілувати черевики? Ну, як зараз модно?” (тут, вочевидь, автори номера висміюють рух Black Lives Matters),

  •  “У кінці Тараса спалюють поляки звичайні або в білих ковпаках?” (відсилання на типовий елемент одягу членів расистської терористичної організації ку-клукс-клан) тощо.

“Доки з головних гумористичних сцен країни буде нестися блювотина про те, що наш колір шкіри – згорілий білий, доти таке буде нестись і на вулицях. 50–70% українців дивиться ваше шоу. І завтра, коли в них запитає дитина, чому цей дядько такий чорний, вони дадуть відповідь, що він підгорів. І, коли ці діти підуть до школи, вони називатимуть усіх чорних навколо копченими, бо їм це видається смішним”, – висловлює своє невдоволення Віктор Вемун.

Комік звертає увагу на те, що гомофобних жартів також дуже багато у цьому номері.

Так, один із членів “творчої команди” повідомляє, що їхню картину номінують на “Оскар”. Інший зразу ж засмучується, оскільки це нібито означає, що персонажа треба зобразити гомосексуальним.

Завершення номеру також неоднозначне: актора, якого попередньо затвердили, відкликають та присилають замість нього темношкіру жінку. Наприкінці на сцені з’являється сам “Гоголь”, який робить з нею селфі зі словами: “[Богдану] Ступці покажу, порегочемо разом”.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?