У ДПСУ оновили інформацію щодо ситуації на кордоні з Польщею
Категорія
Україна
Дата публікації

У ДПСУ оновили інформацію щодо ситуації на кордоні з Польщею

Кордон

Польські фермери продовжують блокування трьох пунктів пропуску на кордоні з Україною. У чергах перебуває більше тисячі вантажівок.

Ситуація на польсько-українському кордоні

Речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в ефірі телемарафону розповів, що станом на ранок 10 лютого польські фермери продовжують блокування трьох пунктів пропуску на кордоні з Україною:

  • "Ягодин-Дорогуськ",

  • "Рава-Руська-Гребенне",

  • "Шегині — Медика".

Ми бачимо збільшення вантажних транспортних засобів, які очікують на можливість перетину кордону у бік України. Станом на ранок по цих трьом напрямкам у чергах перебуває приблизно 1300 вантажівок. Найбільше — напроти пункту пропуску "Ягодин"

Андрій Демченко

Андрій Демченко

речник ДПСУ

На пункті пропуску "Краківець" також спостерігається збільшення кількості вантажівок у черзі, хоча там рух транспортних засобів і не блокується.

Демченко пояснив, що це зумовлено тим, що водії обирають для себе оптимальний шлях перетину кордону, адже інші контрольні пропускні пункти заблоковано.

Станом на ранок на пункті пропуску "Краківець у черзі перебуває понад 800 вантажівок, — додав він.

Блокування кордону України

Польські фермери 9 лютого знову заблокували три пункти пропуску на кордоні з Україною.

І власне дії учасників цієї акції направлені на блокування руху для вантажних транспортних засобів, що зараз ми повністю відчуваємо, бо фактично одиниці вантажівок перетинають кордон, — повідомив Демченко.

Водночас на пункті пропуску «Шегині» польські фермери не пропускають не лише вантажний транспорт, а й легковий та автобуси.

Речник уточнив, що блокування кордону може продовжуватися до початку березня.

Щодо термінів таких дій з блокування, то як анонсували представники з фермерського напрямку, вони можуть продовжувати ці дії протягом місяця. Фактично до початку березня, — заявив він.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?