У єгипетських гробницях виявили незвичних мумій
Категорія
Культура
Дата публікації

У єгипетських гробницях виявили незвичних мумій

У єгипетських гробницях виявили незвичних мумій
Джерело:  online.ua

Іспанська археологічна місія, що працювала в провінції Мінья (Верхній Єгипет), виявила дві гробниці, що належать до Саїського періоду (бл. 685-525 рр. До н. е.). та останки двох невідомих людей із золотими язиками.

Джерело:  Egypt Independent

Усередині гробниці також знайшли труну з вапняку з кришкою у вигляді жінки, з останками невідомої людини. Професор кафедри греко-римської археології факультету археології Каїрського університету та керівник розкопок місії Хасан Амер сказав, що місія виявила ще вапняковий саркофаг із людським обличчям у доброму стані. Всередині саркофагів виявили 402 фігурки з фаянсу, а також набір невеликих амулетів і зелених намистин.

Генеральний директор Центру старовини Єгипту Гамаль аль-Самаставі зауважив, що іспанська місія працювала в археологічній зоні Банаса майже тридцять років, протягом яких було виявлено безліч гробниць, що належать до саїської, греко-римської та коптської епох.

Він зазначив, що регіон Банаса славиться своїми папірусами, написаними грецькою мовою, які були опубліковані в десятках томів в Оксфордському університеті, і що він належить до дев'ятнадцятого регіону Верхнього Єгипту і мав велику популярність у коптську та ісламську епохи.

Пізнє царство та іноземні завоювання Єгипту

Саїська династія або XXVI династія — період єгипетської історії від приблизно 685 до 525 рр. до н. е. Історики називають цей період останнім, коли на чолі країни стояли місцеві фараони. Саме на ці роки припадає Пізнє царство, яке характеризується регулярними іноземними завоюваннями та боротьбою за відновлення незалежності. Після закінчення династії, яку назвали на честь міста Саїс, що на заході дельти Нілу, Єгиптом стали правити перси.

Цікаво, крім інших воїн, єгиптяни в той час воювали проти скіфів, невеликі анклави яких згодом зберігалися на території Криму, нижнього Подніпров'я та Бессарабії. Попри спроби відвоювати свої території, цю землю зрештою завоювали спершу Перська імперія, а згодом війська Олександра Македонського.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?