У Єгипті скорпіони атакували туристів: померло троє людей і пів тисячі постраждали
Категорія
Світ
Дата публікації

У Єгипті скорпіони атакували туристів: померло троє людей і пів тисячі постраждали

У Єгипті скорпіони атакували туристів: померло троє людей і пів тисячі постраждали
Джерело:  online.ua

Внаслідок укусів скорпіонів у місті Асуан на півдні Єгипту померли троє людей, загалом приблизно 450 осіб зазнали укусів з боку небезпечних павукоподібних. Таку статистику навели у міністерстві охорони здоров'я країни.

Джерело: BBC

Причиною ситуації, що склалася, екологи називають град і грозу в районі недалеко від річки Ніл. Скорпіонів регулярно вимивають на вулиці зливи.

Додаткові дози протиотрути були передбачені для медичних центрів у селах поблизу гір та пустель, повідомили агентству Аль-Ахрам посадовці у МОЗ.

За словами чиновника, лікарів усунули від пов’язаної з пандемією вакцинації для лікування постраждалих від масових укусів скорпіонів. Людей закликають залишатися вдома та уникати місць, де багато дерев.

Отрута чорного товстохвоста вбиває людину за годину

Єгипет є домівкою для товстохвостих скорпіонів, які вважаються одними з найнебезпечніших у світі. Отрута чорного товстохвоста може вбити людину менш як за годину.

Симптоми, пов'язані з впливом отрути на організм, можуть включати ускладнене дихання, посмикування м'язів і незвичні рухи голови.

Протиотрута використовується як профілактичний захід до появи симптомів, але може також працювати, коли симптоми вже починають загострюватися.

Нагадаємо, скорпіони, які належать до кількох видів, живуть на півдні Криму, на Чорноморському узбережжі Кавказу, в Закавказзі, Середній Азії. Весь день скорпіони ховаються під камінням, у земляних нірках, під корою, в тріщинах скель і глинобитних стінах будівель, між дровами і можуть проникати в житло. Вночі виходять на полювання. Живляться комахами, павуками тощо. Укуси скорпіонів, які живуть у нашій зоні, для людини, як правило, не смертельні, але викликають сильний біль, напухання кінцівок, гарячковий стан, сонливість тощо. Як специфічний засіб проти укусів використовують антитоксичну протискорпіонну сироватку.

Цікаво, що найдавніші рештки скорпіона належать виду Parioscorpio venator і датуються середнім силуром (437 млн років тому).

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?