У Європі хочуть змінити стратегію боротьби з COVID-19
Категорія
Світ
Дата публікації

У Європі хочуть змінити стратегію боротьби з COVID-19

У Європі хочуть змінити стратегію боротьби з COVID-19
Джерело:  online.ua

У Європейському агентстві з лікарських засобів виразили сумнів, що боротися з коронавірусом варто за допомогою постійних бустерних доз вакцини. 

Джерело: Reuters

У Європі хочуть перестати робити бустерну вакцинацію

У вівторок регулятор Європейського Союзу з питань лікарських засобів висловив сумніви щодо необхідності четвертої бустерної дози вакцини проти COVID-19 і заявив, що наразі немає даних, які б підтвердили ефективність цього підходу, особливо зараз, коли регулятор збирає дані щодо швидкопоширюваного штаму Омікрон.

Керівник департаменту стратегії вакцинації Європейського агентства з лікарських засобів Марко Кавалері заявив, що бустери не є ефективною стратегією.

Хоча використання додаткових бустерів може бути частиною планів на випадок надзвичайних ситуацій, повторні вакцинації через короткі проміжки часу не будуть представляти собою стійку довгострокову стратегію, – сказав Кавалері.

Він висловив занепокоєння, що стратегія введення бустерів кожні чотири місяці гіпотетично створює ризик перевантажити імунну систему людей і призвести до виснаження населення.

Кавалері також сказав, що для того, щоб вирішити, чи потрібна специфічна для штаму Омікрон вакцина, необхідні додаткові дані про його вплив на вакцини та краще розуміння еволюції нинішньої хвилі.

Важливо, щоб була ґрунтовна дискусія щодо вибору складу вакцини, щоб переконатися, що у нас є стратегія, яка не просто реактивна... і спробувати знайти підхід, який буде відповідним для того, щоб запобігти майбутнім штамам, – сказав він.

Європейське агентство з лікарських засобів також заявило, що зараз веде переговори з розробниками вакцин на випадок, якщо виникне потреба в оновленій вакцині, але додало, що будь-які зміни потрібно координувати в усьому світі.

Бустерна вакцинація в Україні

Нагадаємо, що бустерну дозу вакцини можуть отримати всі вакциновані громадяни України старше 18 років.

Українська медична система готується до збільшення кількості інфікувань COVID-19, зважаючи на збільшення кількості добових випадків COVID-19 у світі.

Підписав наказ Міністерства охорони здоров’я України про введення бустерної дози вакцини проти COVID-19 для всіх вакцинованих віком від 18 років, незалежно від того, якою вакциною вони щепилися, — повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

Щеплення будуть робити м-РНК-вакцинами – Moderna або Comirnaty від Pfizer, незалежно від того, якою вакциною була щеплена людина.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?