У Франції хочуть заборонити короткі авіарейси заради клімату
Категорія
Світ
Дата публікації

У Франції хочуть заборонити короткі авіарейси заради клімату

У Франції хочуть заборонити короткі авіарейси заради клімату
Джерело:  online.ua

У французькому парламенті та уряді запропонували обмежити короткі авіарейси задля внеску в боротьбу проти кліматичних змін.

Джерело: Le Figaro

Напередодні Національне зібрання за ініціативи міністрів підтримало попередньо заборону перельотів на незначні відстані. Це — частина загальної французької стратегії зі скорочення викидів вуглекислого газу.

Наступним стане голосування за документ у Сенаті. Якщо його підтримають на цьому рівні, його повернуть для фінального затвердження Національному зібранню.

Згідно з прогнозом Reuters, існує надзвичайно висока ймовірність “проходження” ініціативи, оскільки нижню палату парламенту складають представники пропрезидентської партії “Вперед, Франція!” та їхні сторонники.

Після ухвалення документу, авіакомпанії втратять можливість проводити рейси поміж французькими містами, якщо відстань між ними може покрити потяг швидше, ніж за дві з половиною години. Ймовірніше, літаки більше не літатимуть між Парижем, Нантом, Ліоном і Бордо.

Передбачувано з критикою проти законопроєкту неодноразово виступали представники авіакомпаній. Вони прямо назвали його недоречним, оскільки галузі знаходиться у стані кризи через національні карантини та поширення коронавірусу COVID-19.

Авіакомпанії звернули увагу на прогнози щодо відновлення ринку авіаперевезень до рівня перед пандемією, у 2019 році. Згідно з висновками, він повернеться до відповідних показників лише до 2024 року.

Водночас відомо про підтримку в парламенті ініціативи щодо пакета допомоги для загальнодержавної авіакомпанії Air France у 4 мільярди євро. Нещодавно вона звітувала про рекордні збитки. Торік компанія вже отримувала державну підтримку на 7 мільярдів.

Натомість в обмін на допомогу Air France зобов’язали обмежити перельоти всередині країни на незначні відстані на кшталт згаданих вище. Таким чином, найзначніший повітряний перевізник вже дотримується введеного порядку — кліматичне на законодавчому рівні закріплює їх.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?