У Франції сотні тисяч дітей стали жертвами сексуального насильства духовенства
Категорія
Світ
Дата публікації

У Франції сотні тисяч дітей стали жертвами сексуального насильства духовенства

У Франції сотні тисяч дітей стали жертвами сексуального насильства духовенства
Джерело:  online.ua

5 жовтня в Франції оприлюднили масштабне розслідування, в якому йдеться про те, що приблизно 216 тисяч дітей стали жертвами сексуального насильства з боку священників та інших священнослужителів у католицькій церкві Франції протягом останніх 70 років.

Джерело:  АР

У Франції розгорівся новий секс-скандал

Резонансне розслідування налічує 2500 сторінок - його підготувала незалежна комісія яка проводила його протягом 2,5 років.

За словами розслідувачів, число жертв може сягнути 330 тисяч, якщо брати до уваги також зловживання, вчинені світськими членами церкви.

"Розслідування замовила католицька церква Франції в 2018 році після низки скандалів в інших країнах. У звіті йдеться про те, що протягом 70 років у церкві працювало близько 3 тисяч насильників дітей, дві третини з них були священниками", - йдеться в повідомленні.

Як стверджує очільник комісії Жан-Марк Сове, понад 80% жертв - хлопчики.

"Наслідки дуже серйозні. Близько 60% чоловіків і жінок, які зазнали сексуального насильства, стикаються з серйозними проблемами у своєму особистому чи статевому житті", - наголосив він.

За словами журналістів, розслідувачі фіксували спогади жертв та свідків, аналізували архіви церкви, судів, поліції та преси, починаючи з 1950-х років. Окрім того, наголошується, що експерти поспілкувалися з 6500 жертвами та людьми, які були свідками сексуального насильства.

Що важливо розуміти, чимало справ, які розглянула комісія, наразі є занадто старими для судового переслідування згідно з законами Франції.

"Комісія видала 45 рекомендацій щодо того, як запобігти зловживанням у майбутньому. Вони включають підготовку священників та інших священнослужителів, перегляд правового кодексу, який Ватикан використовує для управління церквою, та сприяння політиці визнання та компенсації жертв", - пише інформаційна агенція.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?