У Франції відповіли на звинувачення Лаврова в затягуванні з документацією “Норманді”
Категорія
Україна
Дата публікації

У Франції відповіли на звинувачення Лаврова в затягуванні з документацією “Норманді”

У Франції відповіли на звинувачення Лаврова в затягуванні з документацією “Норманді”
Джерело:  online.ua

Французьке МЗС спростувало заяву глави російського дипломатичного відомства Сергія Лаврова про те, що Париж нібито залишив без уваги його пропозиції щодо підсумкового документа майбутньої зустрічі нормандської четвірки. Про це сьогодні під час спілкування з пресою заявила речниця МЗС Франції.

Джерело: пресслужба посольства Франції в Україні

"Це не так. Франція і Німеччина відповіли на пропозиції Росії. Вони пропонують організувати міністерську зустріч у Нормандському форматі, але МЗС РФ відмовилося", - наводить її відповідь посольство Франції в Україні.

Вона додала, що у посольстві зацікавлені в тому, щоб “Норманді” відбулась якнайшвидше і сподіваються на те, що нові переговори дадуть певний поштовх до розв’язання ситуації на Донбасі.

Нагадаємо, вчора глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що відхилив пропозицію Франції і Німеччини про зустріч через те, що пропозиції Росії щодо узгодження підсумкового документа майбутньої зустрічі залишились без відповіді.

Реакція команди Зеленського на заяву Лаврова

Зі свого боку на таку заяву Лаврова відреагували в команді президента Володимира Зеленського. Зокрема, його прессекретар Сергій Никифоров вважає дивним, що російський дипломат хоче затвердити результати зустрічі, яка ще не відбулася.

"Ми вважаємо, що суть переговорів – отримання результатів. Якщо російська сторона наполягає, що підсумок має бути відомий до початку перемовин, це ставить під питання сам переговорний процес", – зауважив Никифоров.

Також прокоментував ситуацію з намаганням Лаврова наперед узгодити підсумкові документи міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба. Він зауважив, що пропозиції Росії лише підтверджують, що вона продовжує уникати цієї зустрічі.

Нагадаємо, останнім часом зустрічі у Нормандському форматі проводяться не надто часто. Востаннє лідери збирались у листопаді минулого року. Перед цим вони зустрічалися у Парижі взимку 2019 року. А днями у президента Зеленського піддали сумніву продовження роботи нормандської четвірки.

Українська сторона вважає одним з небагатьох можливих способів підвищити ефективності "Норманді" залучення до процесу Сполучених Штатів. Заступниця Держсекретаря з політичних справ Вікторія Нуланд вже висловила готовність США долучитися до колег з “нормандської четвірки”.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?