У Гаїті зі стріляниною упіймали найманців, причетних до вбивства президента
Категорія
Світ
Дата публікації

У Гаїті зі стріляниною упіймали найманців, причетних до вбивства президента

У Гаїті зі стріляниною упіймали найманців, причетних до вбивства президента
Джерело:  online.ua

Гаїтянська влада оголосила про затримання напередодні у четвер, 8 липня, групи озброєних найманців, які брали участь у резонансному вбивстві президента Жовенеля Моїза.

Джерело: Інтерфакс-Україна

За оприлюдненими даними, в цілому злочинне угруповання складалося з 26 громадян Колумбії та двох американців місцевого походження.

Сили безпеки країни визначили, що найманці переховувалися в одному з будинків у передмісті столичного Порт-о-Пренса. Операція з усунення загрози тривала до пізньої ночі та супроводжувалася стріляниною - результатом стало затримання кількох підозрюваних.

“Іноземці приїхали в нашу країну, щоб убити президента. Там були... 26 колумбійців, упізнаних за паспортами..., а також двоє американців з Гаїті”, - цитують ЗМІ начальника поліції Гаїті Леона Шарля.

Він продемонстрував колумбійські паспорти, штурмові гвинтівки, мачете, рації та інше спеціальне обладнання, виявлене під час обшуків. В цілому вдалося затримати 15 колумбійців та обох американців. Ще троє найманців залишилися вбитими на місці спецоперації, а 8-м вдалося втекти.

Згідно з уточненням міністра оборони Колумбії Дієго Молано, згадані найманці з його країни - відставні військовослужбовці. Колумбійська сторона запевнила у залученні до розслідування.

Міністр у справах голосування і міжпартійних відносин Гаїті Матіас П'єр оголосив, що згадані американці, причетні до вбивства президента в його домі - 35-річний Джеймс Солейдж і 55-річний Джозеф Вінсент.

У Державному департаменті США поки що не підтвердили факт затримання цих осіб, оскільки їм потрібен час на перевірку. Водночас дипломати не спростували таку інформацію.

Вбивство президента Гаїті

Жовенель Моїз був убитий у ніч на середу, 7 липня, у власній резиденції. Його дружина отримала поранення.

“Близько години ночі, 7 липня, група невідомих, деякі з яких говорили іспанською, вчинили напад на приватну резиденцію президента республіки і смертельно його поранили”, - говориться в офіційній заяві влади.

Моїз отримав повноваження президента у лютому 2017 року.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?