У Генштабі назвали два найгарячіших напрямки бойових дій ЗСУ проти армії РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

У Генштабі назвали два найгарячіших напрямки бойових дій ЗСУ проти армії РФ

Генштаб ЗСУ
ЗСУ

З початку доби 16 червня російські загарбники найбільшу активність проявляють на Покровському та Сіверському напрямках.

Головні тези:

  • Російські загарбники демонструють активність на Покровському та Сіверському напрямках з початку доби 16 червня.
  • Силами оборони України відбито 17 ворожих атак у різних районах, ще декілька боїв тривають.
  • На Харківщині ворог намагався атакувати позиції українських військових в районі Вовчанська, втративши понад 180 осіб.
  • Українські військові знищили одну ББМ, дві артилерійські системи та чотири автомобілі в рамках протиагресійних дій.
  • Генштаб ЗСУ підкреслює напружену ситуацію на фронті та заходи щодо стабілізації обстановки та нещадної відповіді на російську агресію.

Поточна ситуація на напрямках фронту

Оперативна інформація станом на 13.00 16.06.2024 щодо російського вторгнення надана Генеральним штабом ЗСУ.

З початку доби російські загарбники найбільшу активність проявляють на Покровському та Сіверському напрямках. Загальна кількість бойових зіткнень збільшилась до 51. Підрозділи Сил оборони жорстко відповідають на штурмові та наступальні дії загарбників, знищують піхоту і техніку.

Прикордонні населені пункти Сумської та Чернігівської областей знову зазнають підступних артилерійських обстрілів з території російської федерації. Так, з напрямку Козіно (рф) завдано удару по Катеринівці, з Єлізавєтовки (рф) по Степному, з Горожанки (рф) по селу Середина-Буда.

Разом з тим, російські терористи зі своєї території продовжують бити керованими авіаційними бомбами по Харківщині. Зокрема, зі сторони Бєлгорода агресор завдав двох ударів двома КАБами по Липцях. За сьогодні на Харківському напрямку противник двічі атакував поблизу Вовчанська. Одна ворожа атака підрозділами Сил оборони успішно відбита, ще один бій — продовжується.

  • На Куп’янському напрямку триває боєзіткнення поблизу Берестового.

Двічі безуспішно намагався атакувати наші позиції російський агресор в районах Макіївки та Невського на Лиманському напрямку. Втрат позицій не допущено.

  • Продовжують нарощувати активність ворожі війська поблизу Верхньокам’янського та Роздолівки на Сіверському напрямку. Від початку доби наші захисники відбили уже п’ять ворожих штурмів, ще чотири боєзіткнення тривають.

  • На Краматорському напрямку не мали успіху штурмувальні дії противника західніше Іванівського.

  • Не полишає наміру противник протиснути нашу оборону на Покровському напрямку. Від початку доби російські окупаційні війська 19 разів атакували позиції українських воїнів неподалік Новоолександрівки, Євгенівки, Новоселівки Першої, Сокола та Уманського. На даний час наші оборонці відбили 17 ворожих атак, ще дві тривають.

  • На Курахівському напрямку агресор штурмує підрозділи Сил оборони поблизу Красногорівки, Парасковіївки та Водяного. Наші захисники на даній ділянці відбили дві ворожі атаки, ще три боєзіткнення тривають.

  • На Времівському напрямку авіація російських окупаційних військ завдала два удари п’ятдесятьма чотирма НАРами в районі Старомайорського.

На Придніпровському напрямку, в районі плацдарму на лівобережжі Дніпра, агресор намагався тричі безуспішно атакувати наші позиції поблизу Кринок.

На решті напрямків обстановка без особливих змін.

Що відомо про ситуацію на фронті

Зазначається, що в районі Покровська російські окупанти 18 разів намагались прорвати оборону ЗСУ поблизу Новоолександрівки, Євгенівки, Сокола та Уманського.

Дев’ять атак відбито підрозділами Сил оборони, ще стільки ж — тривають. Ситуація напружена. Українські воїни вживають заходів щодо стабілізації обстановки та недопущення просування російського агресора в глибину нашої території, — підкреслюється у зведенні Генштабу.

Зазначається, що на Харківщині ворог безуспішно атакує позиції українських військових в районі Вовчанська.

Протягом минулої доби окупанти втратили у цьому районі понад 180 осіб вбитими та пораненими.

Українськими військовими знищено одну ББМ, дві артилерійські системи та чотири автомобілі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?