У ГПУ прокоментували офшори Порошенка і секрети Гонтаревої
Категорія
Політика
Дата публікації

У ГПУ прокоментували офшори Порошенка і секрети Гонтаревої

У ГПУ прокоментували офшори Порошенка і секрети Гонтаревої
Джерело:  online.ua

Генеральна прокуратура України не бачить складу злочину в журналістських розслідуваннях про офшори президента Петра Порошенка.
Про це заявив прокурор ГПУ Владислав Куценко, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ефір телеканалу 112 Україна.
«Згідно з попереднім вивченням інформації, яку поширюють окремі ЗМІ про порушення законності президентом України Петром Порошенком, то Генеральна прокуратура в цих заявах та інформації ніякого складу злочину не бачить", - сказав він.
При цьому Куценко додав, що будь-які розслідування, пов'язані з президентом країни, не належать до юрисдикції ГПУ.
"Що стосується пані Гонтаревої, то це компетенція наших колег, Національного антикорупційного бюро. Вони мають право почати кримінальне провадження", - заявив прокурор щодо інформації про офшори глави НБУ Валерії Гонтаревої.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше були опубліковані результати розслідування "Центру з дослідження корупції та організованої злочинності" (OCCRP), які говорять про заснування Порошенком трьох офшорних компаній з управління активами.
Пізніше в Національному антикорупційному бюро повідомили, що не мають наміру починати розслідування щодо активів чинного президента Петра Порошенка, бо той "не є особою, підслідною НАБУ", при цьому щодо інших осіб бюро вже "проводить аналітичну роботу".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?