У Грузії спалахнув гучний скандал на тлі парламентських виборів ― відео
Категорія
Світ
Дата публікації

У Грузії спалахнув гучний скандал на тлі парламентських виборів ― відео

бюлетені
Джерело:  SOVA

На виборчій дільниці у грузинському місті Марнеулі був зафіксований вкид бюлетенів, внаслідок чого почалася фізична сутичка між присутніми там. На це миттєво відреагував очільник Центральної виборчої комісії Грузії Георгій Каландарішвілі. Він вимагає у МВС якнайшвидше втрутитися та з'ясувати, що сталося.

Головні тези:

  • Фізичні сутички та напади на спостерігачів за виборами свідчать про серйозні проблеми у грузинському виборчому процесі.
  • Глава Центральної виборчої комісії Грузії вимагає термінового розслідування ситуації та обіцяє не допустити маніпуляцій з результатами виборів.
  • МВС Грузії уже порушило кримінальну справу.

Що відбувається у Грузії 26 жовтня

Відеодоказ того, що вибори в Грузії відбуваються з порушеннями опублікувала керівниця НУО Transparency International Georgia Ека Гігаурі.

На її відео можна помітити, як одна людина кидає в урну одразу кілька бюлетенів.

За словами колишньої омбудсменки Грузії Ніно Ломджарії, на людину, яка зафіксувала інцидент, скоїли напад.

На 69 дільниці Марнеулі на нашого спостерігача було скоєно фізичний напад, коли він знімав згаданий кадр вкидання бюлетенів, — зазначила Ломджарія.

ДИВІТЬСЯ: воїн Міжнародного легіону ГУР Ратті "Вікінг" Бурдулі в інтерв’ю для Online.UA попередив, що Росія може знову розпочати вторгнення в Грузію, щоб завадити її руху в Євросоюз та НАТО.

Як скандал прокоментували у ЦВК Грузії

Глава Центральної виборчої комісії Грузії Георгій Каландарішвілі закликав Марнеульську районну виборчу комісію терміново розібратися в ситуації, скликати засідання комісії та ухвалити відповідне рішення.

Це тривожна інформація, — наголосив він.

Георгій Каландарішвілі також публічно пообіцяв, що він та його команда не дадуть “таким маніпулятивним інцидентам підірвати багатомісячні зусилля, які ми вклали в день виборів".

Він офіційно підтвердив, що МВС Грузії порушило кримінальну справу.

Я хотів би попросити Міністерство якнайшвидше реалізувати відповідні процедури, щоб надати громадськості об'єктивну, точну інформацію в межах нашої компетенції, — додав очільник ЦВК.

За його словами, подібні інциденти "завдають шкоди виборчому середовищу, репутації інституції і викликають питання про результати".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?