У Грузії відреагували на рішення України висловити протест послу через стан Саакашвілі
Категорія
Політика
Дата публікації

У Грузії відреагували на рішення України висловити протест послу через стан Саакашвілі

У Грузії відреагували на рішення України висловити протест послу через стан Саакашвілі
Джерело:  online.ua

У грузинському парламенті заявили, що рішення президента Володимира Зеленського запропонувати послу Грузії повернутись у Тбілісі через погіршення стану Міхеїла Саакашвілі є образливим, але там не хочуть псувати стосунки з Україною.

Джерело: 1tv

Реакція грузинських депутатів на заклик Зеленського

Крок президента України щодо Саакашвілі є образливим, ми хочемо залишатися навіть у режимі односторонньої дружби з українською владою, тому що ця країна зараз перебуває у стані війни, - сказав голова «Грузинської мрії» Іраклій Кобахідзе.

Кобахідзе запитали про рішення президента України Володимира Зеленського , який просить грузинського посла залишити Київ протягом 48 годин і повернутися до Тбілісі для консультацій щодо Міхеїла Саакашвілі.

Само по собі було образливо, що, як визнали самі наші опоненти, окремі високопосадовці української влади були причетні до відправки Саакашвілі до Грузії, а сьогодні ця ж влада вимагає повернення Саакашвілі в Україну.

В грузинській опозиції закликали знайти спільну мову з Україною.

Попри заяви «Грузинської мрії», що ув’язнений Саакашвілі здоровий, ми побачили, що він у найгіршому стані, і все це, м’яко кажучи, нелюдськи. Уряд Грузії має зробити все, щоб рішення президента України у стані війни не стало підставою для фактичного розриву дипломатичних відносин з Україною. Все це вимагає раціонального мислення, - сказала опозиційна депутатка Теона Акубардія.

Учасниця опозиційного«Національного Руху» Тіна Бокучава сказала, що Зеленський, якого весь вільний світ визнає героєм, дав дуже конкретний термін режиму Іванішвілі, щоб той вжив заходів і видав Україні громадянина України Міхеіла Саакашвілі.

Сподіваюся, нинішній режим зрозуміє, наскільки тяжкими будуть наслідки для нього та для країни, якщо він проігнорує заклик Президента Зеленського, який воює, - сказала вона.

Рішення Зеленського щодо Саакашвілі

3 липня Зеленський доручив МЗС викликати посла Грузії в Україні, висловити йому рішучий протест та запропонувати залишити Україну протягом 48 годин для проведення консультацій зі своєю столицею.

Також президент закликав грузинську владу передати Україні громадянина України Михайла Саакашвілі для необхідного лікування і догляду.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?