У Грузії звинувачують українські сили у підготовці "держперевороту"
Категорія
Світ
Дата публікації

У Грузії звинувачують українські сили у підготовці "держперевороту"

У Грузії звинувачують українські сили у підготовці "держперевороту"
Джерело:  online.ua

За словами представників Служби державної безпеки Грузії, їм нібито вдалося дізнатися, що в жовтні-грудні якась група осіб планує влаштувати дестабілізацію та заворушення, кінцевою метою яких є зміна влади насильницьким шляхом. Вони також побачили у цьому "український слід".

Джерело: "Грузия Online"

У Грузії заговорили про підготовку держперевороту в країні

Як стверджує грузинська спецслужба, одним з авторів плану є заступник колишнього глави МВС Грузії, а нині заступник глави воєнної розвідки України Георгій Лорткіпанідзе.

Окрім того, вказано, що до цього плану нібито долучили осіб грузинського походження, які перебувають у підпорядкуванні Лорткіпанідзе.

Йдеться про колишнього члена охорони третього президента Грузії Михайло Батурін та члена близького оточення Міхеіла Саакашвілі, командира "Грузинського легіону" Мамуку Мамулашвілі.

У СДБ Грузії продовжують запевняти, що для початку "перевороту" обрано період жовтень-грудень, коли буде оприлюднений проміжний звіт Єврокомісії та підсумковий звіт ЄС.

Ба більше, стверджується, що "організатори", мовляв, розглядають варіант реалізації в Грузії сценарію, аналогічного українському Євромайдану 2014 року".

За словами представників грузинської спецслужби, цей план нібито ще й фінансують якісь іноземні країни.

На цьому тлі не можна не згадати про те, що офіційний Тбілісі не приєднується до західних санкцій проти Росії, попри те, що грузинський народ неодноразово підтримував Україну у цій війні.

Грузія й раніше бідкалася через ймовірний держпереворот

Варто нагадати, що це не вперше грузинська влада публічно б'є на сполох, оскільки боїться заколотів у країні.

До прикладу, осінню 2021 року Тбілісі стверджував, що у Грузії заплановані безлади під час мітингу 6 листопада.

Окрім того, з’явилася інформація, що Міхеїл Саакашвілі має намір здійснити у країні державний переворот.

Про це також попереджала Служба державної безпеки.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?