У Грузії звинуватили Україну у причетності до спроби перевороту
Категорія
Політика
Дата публікації

У Грузії звинуватили Україну у причетності до спроби перевороту

У Грузії звинуватили Україну у причетності до спроби перевороту
Джерело:  online.ua

Представники Служби безпеки Грузії заявили про спроби окремих людей, серед яких нібито представники України, організувати державний переворот в країні.

Джерело: заява речника МЗС України Олега Ніколенка

Що відомо про нові звинувачення з боку Грузії на адресу України

За словами Ніколенка, Україна не планувала і не планує втручатись у внутрішні справи Грузії.

Певна група осіб, що діє на території Грузії та за її межами, планує в жовтні-грудні цього року організувати в Грузії дестабілізацію та громадянські заворушення, кінцевою метою яких є зміна влади насильницьким шляхом, -йдеться у заяві Служби безпеки Грузії.

Спецслужби Грузії вважають, що одним з авторів згаданого "плану" нібито є заступник колишнього міністра внутрішніх справ Грузії Вано Мерабішвілі, а нині заступник глави військової розвідки України Георгій Лорткіпанідзе.

Також Грузія спробувала звинуватити в причетності до цього його підлеглих, а саме колишнього члена охорони третього президента Грузії Міхеїла Батуріна та члена близького оточення Міхеїла Саакашвілі, командира чинного в Україні "Грузинського легіону" Мамуку Мамулашвілі.

Відомо про те, що організатори розглядають можливість здійснення в Грузії сценарію, аналогічного українському "Євромайдану" 2014 року, - заявляють представники грузинської спецслужби.

Що кажуть в Україні 

За словами Ніколенка, заяви представників спеслужб Грузії не відповідають дійсності.

Нинішня грузинська влада вчергове намагається демонізувати Україну, аби вирішити свої внутрішньополітичні питання. Українська держава не втручалася, не втручається і не планує втручатися у внутрішні справи Грузії, - зазначає речник МЗС.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?