У ГУР різко відповіли на заяву РФ щодо обстрілу Харкова
Категорія
Україна
Дата публікації

У ГУР різко відповіли на заяву РФ щодо обстрілу Харкова

ГУР
Готель у Харкові

Міноборони РФ звинуватило ЗСУ у завданні удару з РСЗВ по Бєлгороду, унаслідок якого нібито загинули мирні жителі, зокрема діти. У відповідь на це збройні сили країни-агресорки завдали ракетний удар по готелю "Харків Палас" та, за їх словами, знищили представників ГУР і ЗСУ, причетних до "теракту в Бєлгороді". ГУР жорстко відреагувало на заяви російських терористів.

“Хвороблива маячня” – ГУР про цинічну заяву МО РФ щодо атаки на Харків

Російське Міноборони заявило, що при обстрілі Харкова "було знищено представників ГУР МОУ і ЗСУ, які брали участь у плануванні та виконанні атаки на Бєлгород". В українській розвідці назвали ці заяви хворобливою маячнею терористичного режиму.

Про це пресслужба ГУР написала у Telegram.

Міноборони Російської Федерації, яка щодня вбиває мирних мешканців України звинуватило ЗСУ у завданні удару з використанням реактивних систем залпового вогню по місту Бєлгород, "унаслідок якого загинули мирні жителі, зокрема діти".

Сказано, що у відповідь збройні сили РФ "уразили центри ухвалення рішень і військові об'єкти в місті Харків".

Ударами високоточних ракет по будівлі служби безпеки України в Харківській області та пункту тимчасової дислокації націоналістичного формування "Правий сектор" ліквідовано представників рухомого складу СБУ, іноземних найманців і бойовиків підрозділу "Кракен", які безпосередньо здійснювали підготовку диверсій на російській території.

Спікер ГУР Андрій Юсов жорстко відповів на цинічну заяву країни-агресорки.

Стосовно чергової маячні від так званого Міністерства оборони держави-агресора можемо повідомити, що під час чергового терористичного акту РФ і ракетного удару вчора по Харкову жоден співробітник Головного управління розвідки Міністерства оборони, відповідно як і жоден боєць спецпідрозділу ГУР МО "Кракен", не постраждав.

В той же час агресор вчергове вдарив по цивільних, і аж ніяк не військових об'єктах. Це постійна практика РФ і її терористичних ракетних ударів, які спрямовані саме проти цивільної інфраструктури і мирних мешканців. Усі інші заяви про уявні "ураження" представників ГУР МОУ – чергова хвороблива фантазія людей, що живуть у паралельній реальності та ведуть геноцидну війну проти України, за що безумовно будуть покарані.

Ракетний обстріл Харкова: що відомо

30 грудня під час масованого обстрілу Харкова ворог вдарив зенітними ракетами С-300 по будівлі готелю "Kharkiv Palace".

Харківська обласна прокуратура повідомила, що внаслідок ворожої атаки на центр Харкова поранено 26 осіб, серед них діти та іноземець.

У результаті обстрілів пошкоджено готель, багатоквартирні житлові будинки, дитячий садок, адміністративні будівлі, магазини, ресторани, торгівельні павільйоні та автомобілі людей тощо.

30 грудня в російському Бєлгороді лунали вибухи, після роботи російської ППО в центрі міста впали уламки. Співрозмовник УП у спецслужбах повідомив, що Сили оборони відпрацювали по російських військових об'єктах Бєлгородської області, однак через "непрофесійні дії ППО" Росії й "сплановані провокації" уламки впали в центрі міста.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?