У ГУР розкрили нові деталі спецоперації "Рибалка"
Категорія
Україна
Дата публікації

У ГУР розкрили нові деталі спецоперації "Рибалка"

У ГУР розкрили деталі спецоперації "Рибалка"

Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов прокоментував підпал російського ракетоносія "Серпухов", підкресливши, що "це не остання операція".

Головні тези:

  • Спецоперація 'Рибалка' включала підпал російського ракетноносія 'Серпухов' українським військовослужбовцем 'Гога'.
  • Учасник операції виступив проти російського режиму та став рекрутом у Легіон 'Свобода Росії'.
  • Головне управління розвідки готується до нових операцій та ефективно витісняє Чорноморський флот з української акваторії.
  • У рамках Сил безпеки і оборони України реалізуються комплексні дії, включаючи спецпідрозділи та операції на морській акваторії.
  • Проведення спецоперації 'Рибалка' свідчить про постійну боротьбу з режимом Путіна та готовність до подальших акцій проти ворога.

Що відомо про операцію “Рибалка”

В ефірі телемарафону на запитання щодо операції з підпалу російського ракетоносія "Серпухов" і участі у ній російського військовослужбовця, Юсов зазначив, що сама операція почалася з 2023 року, коли громадянин Росії, військовослужбовець українського походження, виступив проти війни, хотів демобілізуватися і розірвати контракт.

Його не пустили. Тоді він вийшов на Україну, на українські спецслужби, ГУР, Легіон "Свобода Росії", бойовий підрозділ, і вже державний проект "Хочу жить". І була спільно відпрацьована операція, в рамках якої понад рік отримувалася цінна інформація. А потім, так, відбувся підпал носія крилатих ракет, зокрема "Калібр". І разом з цінною документацією боєць з позивним "Гога" був евакуйований до України, — розповів представник розвідки.

Він додав, що тепер "Гога" є рекрутом Легіон "Свобода Росії" і продовжить боротися з режимом Путіна в рамках складової Сил безпеки і оборони України.

І так, це не остання операція. В процесі реалізації низка іще таких, і новини точно будуть, — запевнив Юсов.

Представник ГУР також зауважив, що Сили безпеки та оборони України ефективно витісняють Чорноморський флот з української акваторії далі від Криму.

Змушують ховатися в Новоросійську, де нещодавно так само був яскравий гуркіт по інших місцях… Дії Сил безпеки і оборони — це завжди комплексні дії. І там, де може і має працювати "Магура", буде працювати "Магура". Але, звичайно, не "Магурою" єдиною. Тому і спецпідрозділ Головного управління розвідки уважно готується до наступних операцій на різних відтинках, в тому числі і морської акваторії, — сказав він.

Підпал корабля "Серпухов"

Раніше в розвідці підтвердили виведення з ладу російського ракетного корабля "Серпухов". Це сталося 7 квітня на території військово-морської бази РФ в місті Балтійськ Калінінградської області.

4 липня Юсов повідомив, що у проведенні спецоперації "Рибалка" допомогу надавав колишній військовий Балтійського флоту, доброволець Легіону "Свобода Росії" українського походження з позивним "Гога".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?