У ГУР розкрили подробиці участі російських військових у війні на боці України
Категорія
Україна
Дата публікації

У ГУР розкрили подробиці участі російських військових у війні на боці України

Військові армії РФ

Частина російських військових, що добровільно перейшла на сторону України, приймає участь у бойових діях на боці ЗСУ. 

Що відомо про участь російських військових у війні на боці України

За інформацією представника Головного управління розвідки Міноборони Андрія Юсова, частина російських військових, які добровільно перейшли на бік України, відмовилась від громадянства РФ і приймає участь у деокупації українських територій.

Ті, хто добровільно перейшли на бік України – це вільні громадяни. Які зробили добровільний вибір абсолютно вільної людини. Сьогодні частина таких росіян, які вже колишні росіяни, які відмовились від російського паспорта, воюють в складі підрозділів, які разом з силами безпеки і оборони України зачищають нашу землю від російських загарбників. І серед них так само є загиблі. Які загинули, в тому числі, за незалежність і свободу України. Вони демонструють щоденно і часто ціною свого життя і здоров’я, - підкреслив представник ГУР.

Що відомо про військових армії РФ, які переходять на бік України

За його словами, продовжує працювати проєкт “Хочу жити”, який допомагає військовим злочинної армії РФ добровільно здаватись в полон.

Якщо говорити про тих, хто добровільно здався в полон, то це люди, які знаходяться під захистом женевських конвенцій, міжнародного гуманітарного права і  України як демократичної, правової держави. Та частина з них, які виявили бажання бути обміняними -  частина вже повернулась додому. Хто не бажає цього робити, той знаходиться на території України. Проект "Хочу жить" справді працює, справді ефективний. Тому ті, хто нас зараз почує з російських окупанітв і вагається, - не вагайтесь, хороший проект, "треба брати, - додав Юсов.

Він зазначив, що при обміні Україна зі свого боку не надає інформації про обставини захоплення в полон.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?